5 destinații londoneze pentru iubitorii de artă

Scris de Ruxandra Tudor
Publicat la data de: 09-12-2019

în: Travel

Exprimarea artistică este vitală pentru umanitate. Ne permite să dăm frâu liber imaginației, are rol terapeutic, este universală și esențială pentru a da o nouă dimensiune vieților noastre. În cazul în care vă propuneți să ajungeți la Londra și încă nu v-ați plănuit fiecare zi, iata cinci propuneri care vă vor îmbogăți experiența.

Londra este una dintre capitalele cele mai generoase, din punct de vedere artistic, ale lumii. A devenit una dintre destinațiile preferate ale iubitorilor de artă care își doresc șansa de a descoperi opere artistice rare, de a face un periplu prin timp din prisma evoluției curentelor artistice care au marcat istoria omenirii. Arta este o adevărată capsulă a timpului, iar spectacolul lumii în continuă schimbare, care surprinde constant, ne provoacă să vedem un tablou de ansamblu. Iată cinci muzee și galerii de artă pe care Luxury vă recomandă să le vizitați cu următoarea ocazie în care ajungeți la Londra.

Muzeul Victoria și Albert

Cunoscut drept „cel mai mare muzeu de artă și design din lume”, Muzeul Victoria și Albert se poate mândri fără falsă modestie cu titulatura de una dintre destinațiile iconice ale Londrei. Pe lângă expozițiile permanente, muzeul organizează evenimente impresionante, unul dintre acestea fiind o expoziție care are în centru creațiile designerului Alexander McQueen sau retrospectiva Dianei Arbus, celebra fotografă americană al cărei destin a fost marcat de un final tragic. Dacă ajungeți la Muzeul Victoria și Albert, vă recomandăm să vă lăsați purtați de ghidul audio într-o lume spectaculoasă și să trăiți o lecție de istorie incredibilă care creează cea mai puternică punte între trecut și prezent.

Academia Regală de Arte

Academia Regală de Artă are un statut privilegiat în rândul instituțiilor artistice londoneze. Aceasta își menține independența și este finanțată din fonduri private, iar reputația sa o recomandă ca fiind una dintre locațiile unde au loc cele mai interesante expoziții de artă din Marea Britanie. Programul de expoziții și show-uri artistice este impresionant, iar vizitatorii au garanția că pot vedea ceva spectaculos indifernent de momentul în care au privilegiul să pășească în atmosfera specială a acestui loc vibrant care pune accent atât pe arta clasică cât și pe cele mai moderne instalații, inclusiv sculpturile cinetice sau expozițiile interactive.

Victoria Miro

Galeria de artă Victoria Miro se întinde pe 20.000 de metri pătrați și este ceea ce am putea numi chintesența artei contemporane. Galeria este condusă de Victoria Miro, care a deschis primul sediu în 1985 în Cork Street înainte de a se muta, în 2000, într-un spațiu mai generos în Islington. Un al doilea spațiu Victoria Miro a fost deshis în Mayfair, iar succesul expozițiilor demonstrează interesul publicului pentru arta contemporană. Aici puteți admira opere ale artiștilor americani, europeni și asiatici, iar elementul comun al acestora este factorul spectaculos. Atmosfera Galeriei este puternică și inspiră, iar artiștii care expun la Victoria Miro semnează unele dintre cele mai apreciate opere moderne de artă.

Galeria Hales

Vă recomandăm Galeria Hales dacă sunteți atrași de arta contemporană și de dinamismul instalațiilor contemporane. De asemenea, este una dintre destinațiile preferate de amatorii de artă care diresc să pornească o colecție privată în care să includă artiști contemporani. Un artist care expune la Hales are toate șansele să devină o investiție interesantă pe termen mediu și lung. De peste două decenii, Hales continuă să fie un punct de atracție pentru artiști, colecționari și public și a format o comunitate importantă pentru dezvoltarea și distribuția operelor de artă la nivel mondial. La baza principiilor galeriei se află educarea talentelor emergente alături de unele dintre cele mai semnificative figuri creative din zilele noastre. De asemenea, Hales se mândrește cu activitatea sa de a stimula reevaluările importante ale carierei altor artiști ai secolului XX și XXI, precum Jeff Keen și Virginia Jaramillo.

Tate Modern

Tate Modern este atât de legat de lumea artei încât niciun amator de frumos nu ar trebui să treacă cu vederea o vizită în acest muzeu emblematic. Este, poate, cel mai impresionant loc din lista enormă a galeriilor de artă londoneze, un gigant al expresiei artistice care găzduiește unele dintre lucrările cele mai valoroase. Este un muzeu cu multă personalitate, iar unul dintre cele mai bune lucruri pe care le reușește Tate Modern este să evolueaze constant și să aducă mereu o perspectivă nouă asupra artei.