Noul catamaran alimentat cu putere solară a lui Fernando Alonso

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 19-01-2024

în: NauticWWW

Alonso

Barca anului poate fi Grey, un super yacht cu un ecran de divertisment enorm! Acest ecran de 164 de picioare este perfect pentru cinema în aer liber și cel mai masiv pentru vizionarea de filme în timp ce înotați. Piscina de pe puntea din față de pe Grey este conectată la cel mai mare ecran exterior al oricărui iaht din clasa sa. Vizionare plăcută!

Împărtășindu-și primele impresii, Alonso a spus: ”60 Sunreef Power Eco mi-a oferit exact experiența de navigație pe care o căutam. Croazierele lungi, fără fum și liniștite, vă permit să vă bucurați de experiența pe mare la un cu totul alt nivel. Acest iaht are o tehnologie uimitoare, carae nu se găsește nicăieri altundeva”.

Alonso a comandat catamaranul personalizat alimentat cu energie solară în septembrie 2021, afirmând că a fost o alegere ușoară pentru el. Vorbind despre șantierul polonez Sunreef, Alonso a adăugat: „Combină luxul și sustenabilitatea ca niciun alt șantier naval. Când am vizitat facilitățile lor din Polonia, am văzut în detaliu cum sunt au grijă de toate aceste aspecte”.

 Alonso

Celebrul pilot de F1 a dorit să fie implicat în procesul de construcție al navei sale de lux și a efectuat chiar mai multe vizite la șantierul Sunreef din Gdansk, Polonia. În plus, el a închiriat chiar și un model mai mare, de 25 de metri, în timp ce aștepta livrarea catamaranului personalizat, conform Robb Report.

Fernando Alonso nu este primul client celebru care se alătură familiei Sunreef, care include deja nume precum Rafael Nadal, Nico Rosberg și aventurierul Mike Horn. „Cred că este singura companie care ia sustenabilitatea foarte în serios”, a spus Alonso într-un interviu cu BOAT International. „Să ai un catamaran complet electric alimentat de panouri solare are sens pentru mine”.

60 Sunreef Power Eco este o ambarcațiune versatilă cu mai multe coque-uri, echipată cu motoare electrice care îi permit să navigheze lin. Dispune de panouri solare integrate în coca și în superstructură, dezvoltate intern, care alimentează bateria ușoară a navei. Măsurând 19 metri lungime, catamaranul electric poate găzdui confortabil 12 oaspeți și patru membri ai echipajului.

 Alonso

Fernando Alonso și campania sa incredibilă în F1 2023

La vârsta de 42 de ani, mulți oameni și chiar experți în F1 își pierduseră speranța în privința carierei lui Alonso în Formula 1. Cu toate acestea, pilotul spaniol a reușit să-și contrazică criticii cu performanța sa incredibilă din acest an. În timp ce sezonul de F1 din 2023 a fost dominat de Max Verstappen și Red Bull, Alonso a fost surpriza anului cu șapte clasări pe podium. Revenirea lui Alonso demonstrează că vârsta este doar un număr.

 Alonso