Christina O, iahtul lui Jackie Kennedy ce poate fi închiriat cu peste un milion de dolari

Scris de Ovidiu Posirca
Publicat la data de: 20-08-2019

în: Nautic

Fosta primă-doamnă americană Jackie Kennedy a rămas în memoria colectivă drept una dintre cele mai carismatice personalități ale vremurilor sale.

Eleganța și stilul său clasic erau mărci autentice ale luxului, pe care le puteți acum experimenta, la modul propriu, chiar la bordul ambarcațiunii sale de agrement. Iahtul denumit Christina O este disponibil spre închiriere pentru cei interesați de o croazieră cu un vas încărcat de istorie.

Iahtul Christina O a fost cumpărat inițial de către cel de-al doilea soț al lui Jackie, magnatul grec Aristotel Onassis, în 1954. A primit numele fiicei vitrege a lui Jackie, iar litera O (de la Onassis) a fost adăugată după moartea soțului său.

Acum, ambarcațiunea de lux poate fi închiriată prin intermediul Valef Yachts. Iahtul are o lungime de 99 de metri și include 17 cabine, un spațiu generos pentru luat masa și o piscină care poate fi transformată în ring de dans. Aici se găsește, de asemenea, apartamentul Onassis, prevăzut cu o cadă de tip jacuzzi, o bibliotecă și un pian.

Iahtul poate fi închiriat contra sumei de 894.000 de dolari pe săptămână la începutul verii, în timp ce pe perioada iernii, prețul depășește 1,1 milioane de dolari pe săptămână. Potrivit celor de la Valef Yachts, cererile de închiriere cresc exponențial cu ocazia evenimentelor de anvergură internațională precum Festivalul de Film de la Cannes sau campionatul de Formula 1.

Stilizat la începutul anilor 1950 de către Caesar Pinnau, exteriorul vasului Christina O iese în evidență cu ușurință datorită alurii distinctive de cliper, a suprastructurii rotunjite și a bordajului de un alb strălucitor.

De-a lungul timpului, o serie de personalități marcante au pășit la bordul iahtului. Printre acestea se numără Marilyn Monroe, Frank Sinatra,Elizabeth Taylor, Richard Burton, John F. Kennedy și Winston Churchill.

Galerie Foto

The Grand Avenue - The home of Exclusive Brands