Florăria Iris – un brand cu pasiune încă din 1921

Scris de Luxury
Publicat la data de: 15-01-2015

în: News & Features

iris-loversBrandul Iris nu se numea astfel în anul 1921, pe când Nea Nicu vindea primele flori în Bucureşti. Omul care s-a înscris printre primii florari ai capitalei a deschis drumul, drumul către azi. Prin munca sa, plină de pasiune şi dăruire, s-a creat o nouă meserie, care a reuşit să răzbească în momentele grele ale perioadei interbelice şi să se transforme într-o florărie de renume.

Anul 1981 marchează primul pas către ceea ce suntem astăzi. Pe o stradă cu specific negustoresc din zona istorică a Bucureştiului, se deschide un mic şi elegant magazin cu flori. Florile erau frumoase şi proaspete, iar cei care cu drag le îngrijeau au cucerit cu o amabilitate familială din ce în ce mai mulţi clienţi. Mulţi dintre ei le sunt în continuare alături. Floare cu floare şi client cu client a primit, în 1991, numele ce reprezintă Florăria Iris. Cei doi fondatori au reuşit să imprime tuturor, clienţi şi angajaţi deopotrivă, propria concepţie: „o floare este binevenită la orice ocazie, oricând. Dragostea oamenilor pentru florile noastre a fost cea care a dus la apariţia a încă zece magazine şi a unui atelier de creaţie”.

IMG_8219

A crescut zi de zi, trecând de la simple buchete, la aranjamente florale de poveste; mirese şi miri, sărbătoriţi, reprezentanţi ai unor renumite companii, toţi le-au trecut pragul cu emoţie şi bucurie. Pentru clienţii lor au învăţat tot mai mult, s-au perfecţionat, s-au diferenţiat de restul colegilor din branşă. Au investit în cunoaştere, în artă frumosului şi au dat frâu liber creativităţii. În scurt timp au apărut şi roadele: premii la Concursuri Naţionale de Artă Florală şi nepreţuita apreciere a oamenilor simpli din Bucureşti, din ţară şi chiar de peste hotare. În 2010, au primit o înfăţişare nouă. Cu un logo nou, schimbarea integrală a designului şi a organizării magazinelor, au vrut să aduca un plus de valoare conceptului de florărie în România.

De mai bine de 20 de ani, specialiștii în floristică de la Iris duc mai departe o tradiție pe care vor să o mențină cu orice preț la standarde înalte. Oricine a trecut pragul acestor florării a observat cu siguranță grija pentru fiecare detaliu, fie că vorbim despre florile și aranjamentele puse în vânzare, fie despre spațiul în sine. Vitrina noului lor sediu din Calea Moșilor 34, de exemplu, promite sa fie un spectacol al fiecărui anotimp, pus în scenă, cu măiestrie, de Nicu Bocancea, unul dintre proprietari, specialist în floristică. Creațiile lui au fost publicate pentru a doua oară consecutiv în International Floral Art, un album de referință pentru floriștii de pe întreg mapamondul, iar talentul lui de necontestat și marea pasiune pentru frumos cuceresc privitorii fiecărui aranjament în parte.

Creațiile lor se regăsesc în fiecare florărie Iris, dar și online, pe http://www.florariairis.ro.

 

Galerie Foto