Louis Vuitton lansează „200 Trunks 200 Visionaries: The Exhibition”

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 12-08-2022

în: News

Louis Vuitton

Louis Vuitton știe să organizeze o petrecere. Brandul celebrează 200 de ani de la înființare, aducând un omagiu omului care a început totul. Un element crucial al reperului este reflecția lui Louis Vuitton asupra singurului obiect care i-a catapultat cariera: cufărul. Poate cea mai emblematică entitate a casei, acesta reprezintă istoria mărcii – de fapt, Vuitton a petrecut 17 ani perfecționând complexitățile cuferelor specializate înainte de a inventa „arta călătoriei” prin transportul bagajelor, genților și accesoriilor, care au fost pe cât de elegante, pe atât de practice. Cu toate acestea, cufărul simbolizează și viitorul brandului și posibilitățile nesfârșite de design care rămân neatinse.

Louis Vuitton

Pentru a onora moștenirea cufărului, Vuitton a apelat la 200 de prieteni ai casei – de la filozofi, artiști, oameni de știință, astronauți și astrologi la creatori, designeri și scriitori – pentru a interpreta cufărul prin perspectivele lor. Fiecare vizionar a primit o cutie, care are dimensiunile cufărului original pe care Louis l-a dezvoltat în anii 1850 (50x50x100 cm), cu libertatea neîngrădită de a proiecta cu orice mediu pe care l-a ales, creând în cele din urmă o expoziție dinamică. Urmând tema numerică, „200 de cufere, 200 de vizionari: The Exhibition” prezintă toate cuferele, dezvăluind magia conceptului și atrăgând în continuare atenția asupra bicentenarului Vuitton.

Louis Vuitton

„200 Trunks, 200 Visionaries: The Exhibition” va fi prezentă la Los Angeles între 29 iulie și 6 septembrie, ca singura destinație din SUA. Iar la sfârșitul anului, cuferele vor fi licitate de Sotheby’s, încasările fiind destinate unei organizații care promovează educația creativă.

Louis Vuitton

Ca o dovadă suplimentară a numeroaselor fațete ale cufărului, Louis Vuitton a lansat recent o nouă carte publicată de Assouline: Louis Vuitton Trophy Trunks. Cartea aprofundează cele trei decenii ale Victory Travel, deoarece Louis Vuitton a fost proiectantul principal de trofee pentru unele dintre cele mai epice curse din lume, de la Formula 1 Monaco Grand Prix și NBA până la FIFA World Cup.