Cel mai scump ceas din lume rămâne Graff Diamonds Hallucination 55 de milioane de dolari

Scris de Luxury
Publicat la data de: 24-01-2019

în: Vip

Deși câteva piese de colecție Rolex sau Patek Philippe au ridicat ștacheta recordurilor la diverse licitații anul acesta, cu părere de rău pentru fanii respectivelor case orologere, pe primul loc rămâne tot piesa cu diamante colorate de la Graff, o adevărată „halucinație”, mai ales din punct de vedere al prețului.

Evaluată la nu mai puțin de 55 de milioane de dolari, această creație unică totalizează mai mult de 110 carate de diamante colorate, montate pe o brățară de platină. Multitudinea de pietre prețioase se îmbină într-un mod armonios și fermecător, creând o imagine uluitoare. Relevant este faptul că acest ceas extravagant și scump folosește diamante naturale colorate, care sunt mult mai valoroase și rare decât diamantele albe.

Cadranul mic al ceasului permite diamantelor să iasă în evidență cu adevărat, iar închizătoarea dispare atunci când brățara este închisă. Pentru a o deschide, trebuie să aplicați presiune asupra unui anumit diamant, o modalitate inspirată și binevenită, ca sistem de securitate propriu. Ceea ce impresionează într-adevăr la acest ceas de damă sofisticat este montarea invizibilă în platină, care dă senzația că diamantele sunt ținute laolaltă în mod natural.

O sumă de designeri de prim rang, împreună cu gemologi și artizani iscusiți au petrecut mii de ore creând această piesă incredibilă. Deținut în continuare de Graff Diamonds, ceasul își așteaptă încă un cumpărător serios, așa că, dacă vreți să (vă) faceți un cadou deosebit, acum aveți ocazia…