Atunci când visurile devin realitate: Cel mai mare ecran pe un yacht, cu vizionare din piscină

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 12-01-2024

în: NauticWWW

yacht

Barca anului poate fi Grey, un super yacht cu un ecran de divertisment enorm! Acest ecran de 164 de picioare este perfect pentru cinema în aer liber și cel mai masiv pentru vizionarea de filme în timp ce înotați. Piscina de pe puntea din față de pe Grey este conectată la cel mai mare ecran exterior al oricărui iaht din clasa sa. Vizionare plăcută!

Doar o privire la Superyacht-ul Grey creat de cei de la Tankoa vă va dezvălui dorințele proprietarului atunci când a trasat caietul de sarcini pentru producător: accentul va fi pus pe divertisment. Atractivitatea va fi oferită de o piesă centrală de divertisment, atipică pentru astfel de ambarcațiuni, de asemenea dimensiuni. Gloria absolută nu este din cauza ferestrelor mari și a montanților reduși de pe punțile superioare, care îmbunătățesc vederea, sau a flydeck-ului extins cu un jacuzzi mare pentru băuturi și cocktail-uri.

yacht

Ceea ce îi face pe privitori să se oprească și să se uite la superyacht-ul de 50 de metri este piscina supradimensionată din sticlă de pe puntea din față, care este îmbogățită cu un ecran de cinema retractabil de 144 de inchi, care atrage toată atenția, cu difuzoare proeminente dispuse strategic pentru sunetul surround.

Transformând spațiul respectiv într-un teatru epic în aer liber, televizorul gigant de înaltă definiție ocupă centrul scenei. Este poate cel mai mare ecran care apare pe o barcă de această dimensiune, adăpostit de un parasolar temporar și flancat de șezlonguri de ambele părți. Scaunele scufundate pentru piscină țin oaspeții răcoriți atunci când vizionează programul preferat în zilele caniculare. În fața timoneriei se află un spațiu de canapele și mese pentru oaspeții care preferă să rămână uscați, dar care totuși se bucură de liniile de vedere rezervate de obicei căpitanului.

yacht

Cele mai luxoase materiale și atenție maximă la cele mai mici detalii

Pentru tânărul proprietar european cu divertismentul în fruntea priorităților sale, Gray este un prim iaht impresionant. „A vrut ceva diferit pentru prima sa barcă și a cerut să aibă la bord cele mai luxoase materiale”, a declarat Elisa Corti, reprezentantul PR al Tankoa, în timpul unui tur pentru presă al iahtului în Monaco. „A acordat multă atenție chiar și celor mai mici detalii”.

Întreaga barcă este proiectată pentru a crește factorul de distracție de la bord. Este echipată cu sunet stereo de ultimă generație de la Focal & Naim, pentru a aduce o calitate cinematografică filmelor și sporturilor, îmbunătățită de un tapet acustic din piele.

yacht

Salonul „sky lounge” de pe puntea superioară este o sală media dedicată, dotată cu un televizor mare LG Signature rulabil. Aspectul original includea o a doua bucătărie la acest nivel, dar în spiritul socializării, proprietarul a modificat designul pentru a include un open bar. Un lucru nenegociabil pentru proprietar a fost adăugarea satelitului Starlink, ceea ce înseamnă că iahtul are conectivitate garantată nonstop pentru navigație, tehnologie și streaming media.

Grey este a cincea carenă din seria S501 a Tankoa, cu un exterior desenat de Francesco Paszkowski și un interior contemporan realizat de Giorgio Cassetta. Cu toate acestea, este primul dintre modelele EVO de la Tankoa, adică „evoluție prin design”.

Construit pe speculații chiar înainte ca proprietarul să intervină, o mare parte a aspectului cu trei punți reflectă îndeaproape cele patru unități anterioare, cu excepția câtorva personalizări ale proprietarului.

Acestea includ terasa la soare, care a fost extinsă cu 108 metri pătrați, o a doua piscină, mese pop-up pentru gustări în aer liber și o bucătărie în aer liber cu un bar realizat din cea mai mare placă de agat negru iluminat din spate regăsită pe orice iaht la ora actuală.

yacht

Alte detalii personalizate includ ferestrele simple, dar semnificativ mai mari din fiecare dintre cele patru cabine de oaspeți de pe puntea inferioară și pline de lumină – două duble și două twin. Proprietarul a mai solicitat utilizarea de piele pe interior, cuarțit alb rar Macaubas în apartamentul principal și covor moale pe scări.

Alte materiale folosite includ lemn de trandafir indian tratat cu flacără naturală, stejar european, eucalipt și marmură Palissandro Bluette. Și, desigur, un televizor în fiecare cameră. „Instrucțiunile clientului au fost să ofere un rezultat care să fie luxos și bogat, o vitrină a măiestriei fine”, a spus Cassetta într-un comunicat de presă.

Suita proprietarului cu acoperiș retractabil complet, cu dressing și baie privată, se află pe puntea principală din față, cu două balcoane rabatabile asimetrice pe fiecare parte, ambele cu ferestre care se deschid atunci când balcoanele sunt închise. La acest nivel se găsește și un salon VIP, situat între suita principală și salonul principal, care are și mese formale. Cu spații încorporate pe punte, proprietarul folosește atât punctul de comandă alcomandantului, cât și salonul VIPca birouri improvizate atunci când este necesar.

yacht

yacht

Gray are o viteză maximă de 17,5 noduri și o viteză de croazieră de 16 noduri. Raza sa de acțiune este de 4.000 de mile marine la 11 noduri.

Proprietarul a preluat barca sa personalizată în iunie anul trecut, bucurându-se doar de câteva săptămâni de croazieră vara, înainte de a lista Gray pentru închiriere și vânzare. Vestea bună este că este o platformă gata făcută pentru oricine îi place să petreacă. O sugestie bună pentru Revelion, nu-i așa?!