Designworks dezvoltă un nou limbaj de design pentru celebrul producător de bărci Sea Ray

Sundancer 370 este primul model Sea Ray care va prezenta noile elemente de design

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 10-05-2021

în: Nautic

Sea Ray

Designworks, o companie care face parte din portofoliul BMW Group, a anunţat recent o colaborare cu principalul producător de bărci de agrement, Sea Ray, pentru a dezvolta un nou limbaj de design, elegant şi sofisticat, pentru această marcă. Primul model nou – recentul Sundancer 370 Outboard –, într-o versiune reproiectată, a fost dezvăluit în cadrul unui eveniment Facebook live, care a avut loc pe 18 februarie. Lansarea oficială a acestui nou produs marchează şi cea de-a 45-a aniversare a seriei Sundancer.

„De peste 60 de ani, Sea Ray are o istorie bogată ca lider al producătorilor de ambarcaţiuni”, a declarat Johannes Lampela, director de design industrial la Designworks. „Designul Sea Ray este foarte uşor de recunoscut, iar obiectivul nostru în această colaborare a fost de a consolida şi mai mult ADN-ul de design prin prezentarea celor mai emblematice caracteristici într-o execuţie modernă a designului. Rezultatul este o estetică deopotrivă clasică şi modernă, care este folosită pentru a inspira următoarea generaţie de bărci Sea Ray.”

Sea Ray

Elegant, încrezător, atletic şi distinctiv
„Obiectivul nostru a fost să definim fundamentul pentru o expresie de design îndrăzneaţă şi pură”, a spus Charlie Foss, directorul de design Sea Ray. „Prin colaborarea cu Designworks, am reuşit să producem un set nou de principii de design care să aducă un omagiu trecutului mărcii noastre şi în acelaşi timp să indice viitorul, rezultatul fiind un aspect incontestabil Sea Ray. Un rezultat al colaborării a fost definirea a patru caracteristici-cheie de design pentru a informa că modelele Sea Ray merg mai departe: elegant, încrezător, atletic şi distinctiv.”

Sea Ray

Caracter distinctiv pentru context viitor
Eleganţa este recunoscută printr-o linie lungă, subţire şi naturală, integrată în partea laterală a bărcii. Încrederea este evidentă printr-o „jawline” de caracter puternică, iar atletismul este transmis cu unghiuri şi suprafeţe intenţionate, dar frumoase, care ilustrează puterea şi mişcarea. În cele din urmă, caracterul distinctiv este oferit prin emblema caracteristică Sea Ray a părţii laterale a carenei şi linia centrală care atrage privirea şi creează o senzaţie de viteză.

Pe lângă consultanţă pentru clienţii din multe industrii legate de mobilitate, Designworks realizează proiecte pentru BMW Group, de la automobile de lux şi premium la motociclete şi experienţe digitale. Echipele Designworks şi Sea Ray au lucrat printr-un proces riguros de ateliere multiple şi sesiuni de colaborare, pătrunzând adânc în perspectivele consumatorilor, tendinţele de design şi patrimoniul de brand.

Sea Ray

„Designul inspirat din automobile face parte din istoria Sea Ray, datând din colaborarea cu Harley Earl Associates la începutul anilor ’60. A fost important să fim parteneri cu un grup care are o înţelegere cuprinzătoare a mobilităţii viitoare şi capacitatea de a dezvolta concepte în vederea contextelor viitoare”, a spus Foss.

Noul limbaj de design al Sea Ray a fost dezvăluit în cadrul unei prezentări virtuale a Sundancer 370 pe Facebook. Iniţial, noul model este disponibil pentru comandă în America de Nord, urmând a fi dezvăluit şi calendarul disponibilităţii la nivel internaţional.

Pentru mai multe informaţii despre Designworks, accesaţi BMWGroupDesignworks.com. Pentru mai multe informaţii despre Sea Ray şi pentru a vizualiza gama completă, vizitaţi SeaRay.com.

Sea Ray
Cu sediul în Knoxville (Tennessee), Sea Ray este liderul mondial al producătorilor de bărci de agrement de calitate superioară. De mai bine de 60 de ani, Sea Ray a depăşit limitele performanţei şi măiestriei pentru a ridica experienţa navigaţiei. Fiecare model Sea Ray este conceput pentru a face din fiecare moment unul excepţional, susţinând stilurile de viaţă unice ale navigatorilor cu un echilibru personalizat de confort şi performanţă de neegalat, dar şi cu tehnologie de clasă mondială.