Dominator 42M Ilumen, super-iahtul care va lega Londra de New York cu un plin de combustibil

Scris de Luxury
Publicat la data de: 04-12-2019

în: Nautic

Dominator Yachts, fabricantul de iahturi din Luxemurg, lucrează la o ambaracțiune de lux capabilă să călătorescă între Londra și New York cu un singur plin de combustibil.

Modelul Dominator 42M Ilumen se află acum în construcție la un port din Italia al companiei, urmând să fie livrat unui client din Germania peste trei ani.

Va fi primul super iaht din categoria sa cu capabilități transatlantice.

”L-am sunam pe inginerul nostru șef și i-am spis că avem nevoie de un model 42M Ilumen capabil să atingă o viteză de 19,5 noduri și să ajungă de la Londra la New York, orașele mele favorite, cu un singur plin de combustibil și așa s-a născut modelul transoceanic 42M Tri Teck”, a spus Angela Pernsteiner, managing partner/CEO al Dominator Yachts, companie care celebrează 20 de ani de prezență în piață.

În realizarea noului iaht vor fi integrate componente din carbon și rezervoare pentru combustibil cu capacitate mare. În dezvoltarea noii ambarcațiuni vor fi implementate și noii soluții tehnice care au fost cercetate de producător în ultimii ani.

Proprietarul primului iaht de acest tip a dorit ca fiecare zonă de pe iaht să reflecte diferite țări și continente. La bord va fi amenajat un helipad , dar și un studio de yoga și un jacuzzi.

Energy Expo 10-13 octombrie