Vinul ca o operă de artă – descoperiți povestea inegalabilului Vega Sicilia „Unico” 2006

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 04-12-2019

în: Lifestyle

În însoritul ținut Valladolid, din Spania, se află o podgorie vastă, cu soluri aride, încălzită de soarele mediteranean, unde soiurile Bordeaux și Tinto Fino cresc armonios – podgoria se numește Vega Sicilia și este locul unde s-a născut renumitul vin Vega Sicilia „Unico”.

Alături de celelalte două cuvée din gama Vega Sicilia (Único Reserva Especial și Valbuena 5°), Vega Sicilia „Unico” este o capodoperă vintage, cu un gust și o intensitate singulare, concurând cu vinuri franceze și italienești faimoase pentru un loc binemeritat în Panteonul celor mai apreciate din lume.

Sortiment etalon al producătorului de vinuri Vega Sicilia, cât și vedetă a rafinatei colecții de vinuri de la Stejarii Pool Club, Vega Sicilia „Unico” 2006 deține recordul mondial de învechire a unui vin roșu, în butoaie de stejar vechi și noi, impresionând prin buchetul rafinat cu note profunde.

Cunoscătorii de vinuri vor găsi amestecul de 94% Tempranillo și 6% Cabernet Sauvignon din Vega Sicilia „Unico” 2006 echilibrat și mătăsos, evocând totodată amintirea nostalgică a sortimentelor Vega Sicilia „Unico” 1991 sau 1994.

Odată turnat în pahar, vinul impresionează mai întâi prin culoarea sa roșie profundă, asemănătoare rubinelor opace din coroanele reginelor medievale spaniole. La prima înghițitură, veți fi surprins de senzația seducătoare și mătăsoasă a lichidului care mângâie bolta palatină ca o îmbrățișare moale, dar și de notele condimentate.

Raportându-ne la vin ca la singura operă de artă ce poate fi consumată fizic (potrivit criticului de vin Luis Fernando Olaverri), Vega Sicilia „Unico” 2006 este o piesă de artă excepțională care merită inclusă în colecția privată a oricărui veritabil iubitor de vinuri.

Sticlele în ediție limitată pot fi savurate la Stejarii Pool Club, unul dintre puținele restaurante din România care comercializează iconica gamă Vega Sicilia, alături de alte vinuri de colecție.

Stejarii Pool Club
Strada Jandarmeriei 14A, București
Luni – Duminică, 12:00 – 23:00
reservations@stejariipoolclub.com
0741 500 800