Trend Alert: Fur Fantasy in Winterland

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 29-12-2021

în: Fashion

Trends

Dacă ești în căutarea unui articol vestimentar sofisticat și elegant pe care să îl porți în acest sezon, noi avem trend-ul potrivit pentru tine: confecțiile realizate din blană artificială. Conștiente și respectuoase față de bunăstarea animalelor, brandurile prezintă modele realizate din blănuri sintetice, care sunt atât confortabile, cât și aparent mai realiste decât blana naturală. De aceea, în sezonul de toamnă-iarnă 2021/2022 vom vedea haine, căciuli, gulere, jachete, genți, accesorii și chiar rochii sau fuste confecționate din blană artificială. 

În ultimii ani, curentul modei sustenabile a luat amploare, iar confecțiile din blană artificială au devenit o parte importantă a colecțiilor dedicate sezonului de toamnă-iarnă. Designerii au experimentat diferite modele și croiuri, iar oferta din acest an este foarte generoasă. Branduri precum Dolce & Gabbana, Burberry sau Chanel au realizat paltoane elegante, în timp ce Miu Miu, Erdem sau Ports 1961 au creat ținute complete din blană artificială. Fendi și Jacquemus au pariat pe gențile pufoase, iar Emporio Armani pe gulerele de blană sofisticate. 

Jachetele, vestele sau chiar accesoriile din blană artificială nu reprezintă doar una dintre tendințele de top pentru iarna 2021/2022. Acestea sunt mai „eco & animal-friendly”, mai accesibile ca preț și arată mai bine ca niciodată. Dincolo de faptul – deloc de neglijat – că ne țin de cald în zilele friguroase. Nu contează dacă este vorba de o haină scurtă sau lungă, albă sau neagră, o rochie sau doar un guler de blană artificială. Ceea ce contează în definitiv este blana sintetică din care sunt realizate aceste piese. 

Trends

 Dramatic coats

Dramatismul face parte din ADN-ul nostru, așa că atunci când marile case de modă ne spun să adăugăm volum hainelor noastre de blană, ne supunem bucuroși. Însă și jachetele scurte din blană sintetică pot adăuga dramatism și eleganță ținutei tale. Indiferent de culoarea pe care o alegi, haina de blană este un must-have în acest sezon. 

Trends

Fluffy accessories

Accesorii pe care le poți mângâia – ce ți-ai putea dori mai mult? Anul acesta, sezonul rece se transformă în sezonul minunilor și este infuzat cu genți pufoase, mănuși plușate și gulere elegante, toate realizate din blană artificială. Accesoriile create din țesături care evocă norișorii pot fi combinate cu diferite texturi și completează cu succes orice ținută. 

Trends

Furry vests

Vesta este unul dintre trendurile de top ale sezonului rece 2021/2022, dar vesta de blană este în topul preferințelor designerilor. În lumea ultra-texturată a marilor case de modă, vestele remarcabile din blană artificială întruchipează măiestria și confortul. Fendi, Prada și Chanel se află printre brandurile care au mizat pe această piesă vestimentară plină de farmec. 

Trend

Fur fantasy

În sezonul de toamnă-iarnă 2021/2022, accentul este pus pe confort, dar și pe eleganță. Trendul ținutelor din blană sintetică propus de marile case de modă oferă protecție, dar și rafinament. De exemplu, Chanel a reinventat costumele, inspirându-se din colecția sa din toamna anului 1994, care prezenta articole vestimentare din blană artificială. Pe de altă parte, rochiile prezentate de Burberry, Givenchy și Ports 1961 combină diferite texturi care conturează stilul și evidențiază siluetele.