Cum rămân bărbații eleganți chiar și la temperaturi cu minus, cu Sarto

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 30-03-2020

în: Fashion

Vești excelente! A venit momentul ca iubitorii de stil să își ia adio de la iernile mohorâte și reci. Există atât de multă diversitate în tendințele toamnă-iarnă 2019/2020, încât bărbații își pot construi ținute impecabile, fără să depindă de capriciile vremii. Cu țesăturile potrivite și câteva piese-cheie incluse în layering, orice bărbat se poate transforma într-o apariție remarcabilă, chiar și la ședința de board. La fel ca în business, alegerea cea mai bună este cea informată, așa că specialiștii SARTO bespoke au pregătit o serie de recomandări concrete cu privire la tendințele acestui sezon.

Sacourile-vedetă ale sezonului sunt rafinate, din țesături versatile

Dincolo de geometrie și design, care, la SARTO bespoke, ating perfecțiunea prin personalizare în cele mai mici detalii, când vine vorba despre sacouri aliniate la rigorile sezonului rece, bărbații trebuie să se uite la culoare, dar, mai ales, la țesătură.

Se poartă costume în nuanțe de verde, bleumarin sau burgundy. Pentru ședințele zilnice de la birou, un sacou burgundy, din flanel, asortat la o pereche de pantaloni gri din lână poate contura ținuta perfectă.

Cei care vor să facă un statement pot opta pentru costume cu diverse pattern-uri, care combină două sau mai multe nuanțe. Acestea sunt opțiunea mai elegantă, pentru atunci când agenda anunță un eveniment special, iar propunerea specialistului este un costum gri închis cu dungi subțiri, mov sau cu irizații de culoare, dispuse geometric.

Mai mult, la baza calității SARTO bespoke stau cele mai fine țesături de la producători de renume mondial. Scabal este doar unul dintre aceste branduri, care, pentru acest sezon, a adus în atelierul SARTO țesături reprezentative pentru fuziunea dintre tehnologie și tradiție. Ușor elastice, țesăturile se întind și revin la forma inițială, oferind libertate și susținere în orice fel de mișcare, dar și siguranța unui look impecabil, prin reducerea șifonării.

Marele pariu în materie de outwear: paltonul din lână de alpaca suri

În materie de outwear, pretabile pentru o ținută sofisticată în sezonul rece sunt paltoanele, fără a neglija jachetele sau trench-urile.

În zilele cu precipitații, trench-ul din bumbac impermeabil este o alegere inspirată. În atelierul SARTO bespoke, acesta poate fi personalizat în funcție de constituția clientului, care poate alege din peste 500 de țesături de la producători renumiți precum Loro Piana, Ermenegildo Zegna sau Cerruti.

Când temperaturile încep să scadă, jacheta de iarnă salvează situația. Ușor de asortat la ținute casual, dar și mai elegante, un model declinat din sacou tunică cu lână țesută în stil houndstooth transformă ținuta într-una rafinată și nonconformistă.

Esențial în garderoba oricărui bărbat pedant, un palton de calitate reprezintă o alegere câștigătoare pe termen lung, pentru că îmbină estetica și funcționalitatea, chiar dacă este purtat peste o ținută casual, business sau de gală. În atelierul SARTO, paltonul-vedetă al acestui sezon este paltonul din lână de alpaca suri. Confecționat din lâna dreaptă, tunsă regulat pentru bunăstarea alpacalei, țesătura paltonului este creată fără a vătăma lama în niciun fel.

Cașmirul: dominant în sezonul rece

O ținută deosebită nu este completă fără accesorii pe măsură. De la costum, până la palton și accesorii, cașmirul este fibra care adaugă un plus de eleganță în fiecare ținută. Eșarfa de cașmir este o piesă aparte în vestimentația toamnă-iarnă 2019/2020, care ține de cald, fără să se demodeze vreodată.

Ghetele și pantofii care țin pasul cu temperaturile scăzute

Picioarele sunt cele mai expuse la temperaturile cu minus și la umezeală, iar consultanții SARTO recomandă trecerea la încălțăminte de iarnă. Parte din universul SARTO, brandul cu prestigiu internațional Loake Shoemakers vine cu o diversitate de opțiuni pentru sezonul toamnă-iarnă 2019/2020: pantofi de iarnă din piele polișată, impermeabilizată și ghete îmblănite, ambele cu talpă din cauciuc, atât pentru aderență, cât și pentru a proteja de ploaie sau ninsoare.

Pantofii și ghetele se aleg în funcție de culoarea costumului. Cele mai comune asocieri în garderoba business și smart casual sunt: costum negru – pantofi negri, costum gri închis – pantofi negri, navy sau burgundy, costum gri deschis – pantofi maro, arămii, însă paleta cromatică este mult mai diversă, iar în showroom-ul SARTO se oferă recomandări specializate, adaptate costumului ales.

Utility bag sau cum geanta răspunde nevoilor bărbaților eleganți

Gențile potrivite pentru sezonul rece sunt mai încăpătoare, din rațiuni care țin mai mult de funcționalitate, decât de estetică. Geanta Aviator sau geanta de voiaj Balmoral pot contribui cu succes la organizarea zilnică și pot găzdui obiectele personale esențiale pe parcursul unei zile aglomerate.

Pentru un look în tendințe, clienții SARTO sunt consiliați pe tot parcursul procesului de alegere a ținutei bărbătești, atât prin recomandarea țesăturilor potrivite, cât și prin integrarea corectă a celorlalte elemente în ansamblul perfect. Clienții care optează pentru un produs bespoke, personalizat până la cele mai mici detalii în până la 70 de ore de manoperă, devin centrul unui univers în care câștigă timp prețios. Toate creațiile SARTO se disting de hainele obișnuite prin eleganță acronică, obținută din îmbinarea experienței, paletelor impresionante de culori și a texturilor luxoase.