Top 10 cele mai scumpe tipuri de ciocolată din lume

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 28-12-2021

în: News

Ciocolată

Există foarte multe tipuri de ciocolată în lume și cu siguranță nu le-ați încercat pe toate. Deși putem petrece ore întregi vorbind despre ciocolată, am decis să prezentăm cele mai scumpe dulciuri din ciocolată care au fost la un moment dat disponibile pe piață.

Întotdeauna va exista o piață pentru ciocolata scumpă. Ceea ce face un astfel de desert cu adevărat special este calitatea ingredientelor, tipul de ornamente utilizat și faptul că sunt disponibile în ediție limitată. Iată o listă cu cele mai scumpe 10 tipuri de ciocolată din lume.

Art-Series-Guayasamin

10. Art Series Guayasamin by To’ak

Acest tip de ciocolată este special datorită procesului de învechire al boabelor de cacao rare. Găsite în regiunea ecuadoriană Ariba, boabele Piedra de Plata sunt învechite în cutii de coniac din stejar francez timp de trei ani, iar rezultatul este ciocolata neagră de 77% pentru care brandul este faimos. Prețul acesteia este de 450 de dolari pentru 50 g și poate fi comandată direct la producător. Trebuie reținut faptul că durează aproximativ șase săptămâni pentru a primi comanda, dar merită pe deplin așteptarea.

DeLafee-Gold-Chocolate-Box-With-Antique-Swiss-Gold-Coin

9. DeLafée Gold Chocolate Box With Antique Swiss Gold Coin

Cu sediul în Neuchâtel, Elveția, ciocolata DeLafée a fost lansată în 2004. Încă de la început, brandul a venit cu creații inventive cu foi de aur. Această cutie de opt praline conține o monedă elvețiană din aur, care datează din jurul anilor 1910-1920, ceea ce o face mai specială. Puteți obține diferite variante ale pralinelor de ciocolată neagră acoperite cu foiță de aur direct de la companie pentru aproximativ 500 de dolari, dar probabil trebuie să faceți o comandă în prealabil.

Noka

8. Noka Vintages Collection

Brandul american Noka Chocolate a creat acest sortiment de colecții luxoase de ciocolată care se vindeau la prețul de 854 de dolari. Din păcate, brandul nu mai este pe piață din 2011, însă pentru realizarea ciocolatei se foloseau boabe de cacao provenite din ferme din Ecuador, Trinidad și Venezuela. În timp ce erau pe piață, erau considerate unele dintre cele mai exclusiviste ciocolate din lume. În 2006 au fost numiți cea mai scumpă marcă de ciocolată la nivel global.

Michel Cluizel

7. Michel Cluizel Box of Assorted Treats

După cum sugerează și numele, această cutie de ciocolată de la Michel Cluizel este un răsfăț absolut. Maestrul francez de ciocolaterie, Michel Cluizel, și-a început propria afacere în Normandia, Franța, în 1948. Acum, brandul deține propriile ferme de boabe de cacao în Venezuela, Sumatra și Java. Cutia conține delicatese realizate manual, care sunt ambalate individual și se vinde cu 895 de dolari. Rafinate și delicate, merită fiecare bănuț.

Cocoa Gourmet Gold and Diamond Chocolates

6. Cocoa Gourmet Gold and Diamond Chocolates

Colecția regală de ciocolată marca Cocoa Gourmet este literalmente acoperită cu aur și diamante. Da, foile de aur comestibile sunt un lucru real, iar aceste cutii care se vând cu 1.250 de dolari, conțin douăsprezece bucăți de ciocolată delicioasă. Patru dintre ele sunt realizate din argint pur, patru din aur de 22 de karate și patru din diamante dulci. Umplută cu ganache elvețian, combinația de ciocolată și smântână este absolut delicioasă.

Cadbury Wispa Gold Chocolate Bar

5. Cadbury Wispa Gold Chocolate Bar

Relansarea The Wispa Gold Ba din 1995 a fost mediatizată intens datorită creării unui baton de ciocolată acoperit cu frunze de aur, fabricat din boabe de cacao premium din Madagascar. Acesta a fost vândut cu 1.600 de dolari la o licitație, dar, pentru că ofertantul câștigător nu și-a revendicat achiziția, The Wispa Gold Ba este expus la Cadbury World, muzeul cu tematică de ciocolată.

 Swarovski-Studded-Chocolates

4. Swarovski Studded Chocolates

Această cutie a fost creată în 2010 în urma unei colaborări între ciocolatierul libanez Patchi și Harrods din Londra. Cutia conținea 49 de bucăți de ciocolată neagră, iar fiecare piesă era încrustată cu cristale Swarovski. Împăturite în mătase indiană decorată cu trandafiri și aur, bomboanele au fost așezate într-o cutie de piele elegantă, care a fost vândută  cu 10.000 de dolari.

Golden-Speckled-Chocolate-Egg

3. Golden Speckled Chocolate Egg

Acest ou de ciocolată a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai scump desert de acest gen vândut vreodată. În cazul în care vă întrebați, s-a vândut cu 11.107 de dolari la o licitație care a avut loc în 2012. Creat de șapte producători de ciocolată cunoscuți din Japonia și Marea Britanie, celebrul ou cântărea peste 45 de kilograme și avea 1 metru înălțime. Pentru realizarea acestuia, maeștrii ciocolatieri au folosit ciocolată Amedei pentru exterior, iar umplutura era dintr-o ciocolată de marcă couture. Oul a fost împodobit cu foiță de aur comestibilă, 12 mini-ouă de ciocolată, batoane de ciocolată și cinci flori de ciocolată albă.

Frrrozen-Haute-Chocolate

2. Frrrozen Haute Chocolate

Acest sundae de ciocolată este un alt desert care a intrat în istoria celor mai scumpe ciocolate din lume. Creat în 2007 pentru a promova celebrul Serendipity 3, proprietarul s-a asociat cu bijutierul de lux Euphoria New York pentru a crea acest desert deținător al recordului mondial Guiness. Vândut pentru 25.000 de dolari, amestecul este infuzat cu 5 grame de aur comestibil de 23 de karate și a fost servit pe un pahar poleit cu aur. Ornat cu frișcă, desertul a venit însoțit de La Madeline au Truffe. Deși nu mai este disponibil, pentru o vreme a fost un desert popular printre celebrități.

Ciocolată

1. Le Chocolate Box

Considerată una dintre cele mai scumpe ciocolate din lume, această cutie de la Lake Forest Confections are un preț atât de ridicat datorită bijuteriilor de la Simon Jewelers care sunt incluse în pachet. Valorând peste 1 milion de dolari, Le Chocolate Box este una dintre cele mai scumpe cutii de ciocolată vândute vreodată. Acum, compania realizează colecții la cerere, așa că puteți încerca câteva dintre ciocolatele lor somptuoase și extravagante pentru o ocazie specială.