Topul celor mai bune restaurante în timpul Festivalului de Film de la Cannes

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 16-05-2024

în: News

Cannes

Festivalul de Film de la Cannes este unul dintre cele mai pline de farmec evenimente din lumea divertismentului, atrăgând celebrități, regizori și iubitori de film din întreaga lume. Deși festivalul este cunoscut pentru proiecțiile și evenimentele de pe covorul roșu, este, de asemenea, o ocazie excelentă de a vă răsfăța cu bogata ofertă culinară de pe Riviera Franceză. Fie că doriți preparate din bucătăria franceză clasică sau mâncăruri inovatoare de tip fusion, există ceva pentru toată lumea. Iată care sunt cele mai bune restaurante din Cannes.

Cannes

La Guérite

Situat pe insula pitorească Île Sainte-Marguerite, La Guérite oferă o evadare în paradisul mediteranean. Accesibil doar cu barca, acest restaurant a început ca o simplă cabană de pescar și a evoluat până a devenit o locație emblematică pe Riviera Franceză.

Bucătarul-șef executiv Yiannis Kioroglou este creierul din spatele La Guérite, pregătind mâncăruri care sunt atât un tribut adus rădăcinilor sale grecești, cât și o celebrare a aromelor locale. Meniul pune accentul pe ingrediente proaspete, de înaltă calitate, cu ierburi aromatice și un amestec de tehnici de gătit, inclusiv mâncăruri la cuptor, înăbușite și la grătar. Fructele de mare sunt în centrul atenției, cu specialități care includ caracatiță la grătar, pește la cuptor și calamari prăjiți. Restaurantul se mândrește cu o selecție extinsă de vinuri și cocktailuri ingenioase. Este cadrul perfect pentru a vă răsfăța cu rosé, șampanie și daiquiris-urile lor semnătură.

La Guérite este renumit pentru atmosfera sa vibrantă, unde servirea mesei se prelungește adesea de după-amiază până la apus. Oaspeții își pot savura preparatele în timp ce aerul se invadează de muzică și de briza mediteraneană, transformând fiecare întâlnire într-o sărbătoare a vieții și a timpului liber. Restaurantul are vibrații distincte pe fiecare parte: partea stângă zumzăie de energie lângă bar și cabina DJ-ului, perfectă pentru cei cărora le place să fie în centrul acțiunii, în timp ce partea dreaptă oferă un cadru mai liniștit, mai relaxat, cu paturi de zi pentru relaxare și pentru a admira priveliștea panoramică a golfului Cannes.

La Petite Maison

În inima orașului Cannes, La Petite Maison întruchipează farmecul și eleganța bucătăriei franceze. Spațiul său plin de viață, cu o atmosferă aerisită, pânze albe și clare și accente rustice, reflectă spiritul șic al Cannes-ului cu farmecul francez tradițional. Designul elegant culminează perfect cu o terasă botanică magnifică, unde cinefilii se pot bucura de bucatele lor înconjurați de frumusețea naturală a Rivierei.

Bucătarul-șef Yiannis Kioroglouis conduce bucătăria, unde pasiunea sa pentru aromele regiunii strălucește. Restaurantul este renumit pentru bucătăria Niçoise, cu specialități precum burrata cremoasă, cotlete de miel fraged și scoici gătite impecabil. Unul dintre cele mai bune preparate este bibanul de mare în crustă de sare, copt întreg și asezonat cu ierburi proaspete. Acest fel de mâncare este renumit pentru textura sa și pentru aroma subtilă care se topește în gură, ceea ce îl face un favorit printre clienții fideli.

Baoli

Baoli se remarcă printr-o fuziune unică de gastronomie și divertisment. Restaurantul este cunoscut pentru bucătăria sa pan-asiatică și pentru decorul fermecător, asemănător unei grădini, care se transformă fără efort într-o atmosferă de noapte de renume.

Ofertele de meniu sunt atât inovatoare, cât și primitoare. Mâncăruri emblematice, cum ar fi rulada dragon – o ruladă de sushi cu creveți tempura acoperită cu ton picant, care promite o explozie de aromă la fiecare mușcătură. Salata de vită thailandeză este un alt preparat care se remarcă, combinând carnea de vită picantă la grătar cu verdețuri crocante îmbrăcate într-un sos picant, oferind un echilibru perfect de arome.

La lăsarea serii, Baoli se transformă dintr-un restaurant elegant într-unul dintre cele mai fierbinți localuri de noapte din Cannes. În timpul Festivalului de Film de la Cannes, acesta devine locul de referință pentru celebrități și festivalieri deopotrivă, oferind o experiență completă, unde oaspeții pot lua masa, bea și dansa toată noaptea, totul sub același acoperiș.

Cannes

La Môme

Amplasat pe străzile fermecătoare din Cannes, La Môme este cunoscut pentru deliciile sale culinare și atmosfera vibrantă. Inspirați de anii de aur ai Rivierei Franceze și de spiritul La Dolce Vita, fondatorii au conceput o experiență culinară care transcende simpla hrană, oferind oaspeților o călătorie în timp și în gust.

La Môme prezintă o bucătărie mediteraneană cu influențe provençale. Printre felurile de mâncare emblematice se numără gălbenușul de ou decadent în ravioli, caracatița suculentă la aperitiv cu legume asortate și un rastel de miel în crustă de nuci de pin, alune și miez de nucă. Pentru a încheia pe o notă dulce, deserturile lor rafinate, în special sufleul și vafele grand marnier, sunt de încercat neapărat.