10 destinații de lux ideale pentru Anul Nou

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 19-12-2019

în: Travel

Odată cu sosirea sezonului rece, Revelionul este mai aproape decât am crede. Oameni din întreaga lume așteaptă cu nerăbdare momentul special în care gongul bate de miezul nopții și anunță trecerea într-un nou an. În acest moment deosebit, cu toții ne dorim să fim alături de persoanele dragi, cu toate că, uneori, poate fi dificil să găsim locul potrivit care să se ridice la înălțimea unui asemenea eveniment. Astfel, dacă dorești să faci ceva distractiv, extravagant sau ingenios de Anul Nou, iată zece propuneri de locații exclusiviste, pentru o petrecere luxoasă și cu bun-gust. Savurează momente de neuitat la cumpăna dintre ani și descoperă destinații unice!

Baie de soare în Bahamas
Bahamas este una dintre cele mai scumpe destinații de vacanță din lume, cu nenumărate petreceri și evenimente ce au loc la hotelurile, cluburile și resorturile de pe insule. În timp ce deschizi șampania la miezul nopții și savurezi cele mai rafinate preparate, te bucuri de artificiile spectaculoase și de atmosfera festivă. În plus, locuitorii din Bahamas sărbătoresc Junkanoo, un eveniment cultural plin de viață, ce are loc în ziua de Anul Nou, oferind încă un prilej de distracție. De asemenea, pe lângă faptul că te vei bucura de apele cristaline ale oceanului, vei putea înota și în piscinele din cadrul resorturilor, te vei răsfăța la Spa și vei putea explora arhipelagul exotic în croaziere. Nu vor lipsi nici scufundările și snorkelingul, înotul cu delfinii și ocazia de a te delecta cu preparatele bucătăriei locale. 

Optează pentru o croazieră de lux
Ce poate fi mai grozav decât să celebrezi trecerea dintre ani la bordul unui vas de lux și să admiri focurile de artificii din cele mai mari porturi ale lumii? O croazieră extravagantă poate fi, astfel, modalitatea ideală de a sărbători Revelionul. Carnival, Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line și aproape toate celelalte linii de croazieră au pachete speciale de Anul Nou pentru cei care-și doresc o experiență inedită în care să vadă cât mai multe locuri superbe. Navele de croazieră sunt adevărate palate plutitoare, unde pasagerii nu au cum să se plictisească. Destinate turiștilor care nu se dau în lături de la nimic pentru a petrece o vacanță cu adevărat de vis, croazierele reprezintă, cu certitudine, unele dintre cele mai fascinante și extravagante moduri de a călători.

Romantismul Parisului
Ce loc mai potrivit pentru a-ți săruta partenerul când ceasul arată ora 12 noaptea, decât orașul iubirii în sine? Poți opta între a răsfăța persoana iubită la un restaurant de top și a vă alătura mulțimii de pe Champs Élysées pentru a urmări focul de artificii sau, de ce nu, să savurați un pahar cu șampanie și un spectacol clasic de cabaret la Moulin Rouge. De asemenea, o modalitate inedită și romantică de a trece în noul an alături de persoana iubită este o croazieră pe Sena, de unde puteți admira luminițele care împodobesc orașul, dar și obiective legendare precum Notre Dame, Muzeul Orsay sau Turnul Eiffel.

Anul Nou sub aurora boreală
Luminile Nordului reprezintă unul dintre cele mai impresionante fenomene ale naturii, iar o variantă inedită de a păși în noul an este aceea de a asista la acest spectacol încărcat de o frumusețe ireală. Astfel, există trenuri speciale de Revelion, care pleacă din diferite țări scandinave, promițând călătorilor priveliști perfecte ale magnificului show de lumini și culori de pe cer. În mod alternativ, te poți caza la un hotel cu tavanul din sticlă, care oferă vederi nu mai puțin impresionante ale acestei veritabile minuni a lumii.

Party în „capitala lumii
New York-ul este renumit pentru petrecerile senzaționale de Revelion, destinate tuturor celor care vor să se bucure de o experiență de lux autentică. Times Square este punctul central al festivităților de Anul Nou, cu tradiționala coborâre a globului de cristal în ultimele 60 de secunde ale anului care se încheie. La spectacolul din Times Square, grandios și plin de energie, te poți bucura, alături de sute de mii de oameni, de concerte live, imagini și efecte speciale, dar și de exploziile de confetti și artificii de la miezul nopții, care marchează trecerea în noul an.

Revelion exclusivist în Dubai
Dubai este epicentrul luxului pe tot parcursul anului, cu uimitorii săi zgârie-nori, cu priveliștile ce-ți taie respirația, dar și cu frumusețea deșertului. Iar o petrecere de Revelion în acest emirat este o experiență cu adevărat deosebită. Opulența este cuvântul-cheie care descrie cel mai potrivit o celebrare a Anului Nou în stilul luxos al Dubaiului. Petreceri tematice, focuri de artificii spectaculoase, preparate sofisticate și băuturi alese, show-uri distractive și concerte live – toate acestea compun o petrecere exclusivistă de Revelion pe care n-o vei uita niciodată.

Sărbătorește cu „capul în nori”, în Londra
Londra este cunoscută pentru unele dintre cele mai fastuoase festivități din lume, în sezonul sărbătorilor, iar Revelionul nu face excepție. Printre evenimentele organizate în noaptea dintre ani, se numără și cel de la Sky Garden, poate una dintre cele mai luxoase destinații din Europa. Aici are loc o petrecere tematică în stilul „Great Gatsby”, unde te poți delecta cu muzică live și poți arunca o privire panoramică peste oraș, de la etajul 43 al celei mai înalte grădini din capitala britanică.

Petrece Revelionul de două ori!
O experiență cu adevărat originală la cumpăna dintre ani este să marchezi acest moment de două ori, în două orașe diferite! O companie de private jet-uri din Statele Unite ale Americii îți oferă ocazia de a sărbători Anul Nou la Sydney și apoi în Los Angeles. Astfel, poți „călători în timp” și te poți bucura de focurile de artificii, de petrecerile fabuloase și de atmosfera incendiară a Revelionului de două ori în aceeași noapte.

Ia parte la renumitul joc de lumini și artificii din Sydney
Dacă preferi să rămâi în Sydney și să nu te mai deplasezi în L.A. pentru a sărbători de două ori, o modalitate la fel de interesantă de a petrece evenimentul anului este în celebrul port din Sydney, recunoscut pentru jocul impresionant de lumini, lasere și artificii. La spectacolul pirotehnic, care este organizat, în fiecare an, la Port Jackson și a cărui pregătire începe cu șase luni înainte, sunt așteptați peste un milion de oameni.

Farmecul aparte al Hong Kong-ului
Hong Kong-ul se mândrește cu una dintre cele mai vibrante petreceri de Revelion din lume. Spectacolul grandios de artificii luminează cerul nopții, deasupra orașului, creând, împreună cu muzica, o atmosferă absolut unică. Îți poți începe seara în Victoria Harbour, locul preferat de pasionații de artificii, după care poți sărbători până dimineața la unul dintre restaurantele de pe clădirile înalte ce oferă o priveliște fabuloasă.