Mimi: „Spațiul și timpul personal sunt cele mai mari provocări atunci când ești persoană publică”

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 10-10-2023

în: The Famous

Mimi

Mimi, pe numele ei real Mihaela Pantea, este una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România, care a reușit să strângă de-a lungul timpului peste un milion de urmăritori pe rețelele de socializare. Spontană și plină de viață, tânăra s-a apucat de vlogging pe când studia actoria la Londra, din dorința de a face viața oamenilor mai frumoasă. Deși a devenit cunoscută pentru videourile de entertainment, în momentul de față ea realizează content din zona de beauty și fashion, atrăgând și audiență din străinătate. Despre provocările vieții de influencer, despre pasiuni, dar și despre trendurile din social media ne-a povestit chiar Mimi.

Ce te-a determinat să devii influencer și care a fost motivația ta pentru a începe să te dezvolți în această zonă?
Privind înapoi, aș spune că aveam toate motivele să o fac. Inițial am plecat într-o vacanță scurtă la mătușa mea din Londra, dar după o săptămână acolo, deja știam tot ce vreau să fac cu viața mea. Astfel am hotărât să mă mut în Londra și să îmi termin studiile acolo. Tot în Anglia am descoperit pentru prima dată conceptul de vlogging și mi s-au lărgit orizonturile, mi-am dat seama că există mult mai mult decât România pentru mine.

Mi-am dat seama și că, mutându-mă din țară, urma să am foarte mult timp liber, pe care îmi doream să îl folosesc într-un mod constructiv. Începusem să urmăresc influenceri din UK și mi se părea magic faptul că, doar uitându-mă la videourile lor, îmi făceau ziua mai bună, așa că am decis că vreau să fac și eu același lucru pentru oameni.

Cum este viața de influencer? Cum arată o zi din viața ta?
Din punctul meu de vedere, probabil viața perfectă! Muncesc mult, dar în același timp nu simt că muncesc, pentru că iubesc ceea ce fac. Jobul meu îmi permite – atât din punct de vedere financiar, dar și pentru că îmi pot face programul, în mare parte, așa cum îmi doresc – să călătoresc cel puțin o dată pe lună. Am parte de tot felul de experiențe unice prin prisma acestui job, fiind invitată la evenimente incredibile, premiere de film în alte țări, în press trip-uri… Cea mai frumoasă parte este că mereu am ocazia să cunosc oameni frumoși.

Cred că singurul dezavantaj considerabil din viața de influencer sunt provocările mentale la care te supune expunerea către masele de oameni. Nu este deloc ușor, iar viața mea personală a fost afectată de nenumărate ori. Au fost multe momente în care am vrut să mă retrag, deoarece este un stil de viață în care, dacă ai greșit, există riscul să pierzi tot ce ai construit în ani de zile.

Nici măcar o zi din viața mea nu e la fel ca cealaltă. Îmi place să lucrez imediat după ce mă trezesc, deoarece mă simt mai productivă atunci, apoi mănânc micul dejun. În București, cel mai probabil lucrez de acasă, editez poze sau videouri, pregătesc tot felul de campanii. De obicei, când sunt în țară, sunt focusată mult mai mult pe muncă, iar dacă îmi mai rămâne puțin timp liber, prefer să citesc și să mă uit la seriale. Când sunt în Londra, am cam aceeași rutină de dimineață, iar pe la prânz îmi place să încep să mă machiez, să mă pregătesc și să ies să mă plimb, să filmez sau să merg la evenimente, în funcție de prioritățile zilei.

Ce rol au părinții tăi în dezvoltarea ta profesională?
Părinții mei m-au susținut financiar până la vârsta de 19 ani, dar de când sunt creator de conținut în online, mă întrețin singură. Cred că părinții mei au fost un real ajutor emoțional pe tot parcursul acestor ani. Mereu m-au susținut în tot ceea ce mi-am propus să fac și au crezut în mine.

Mimi

Cărui tip de public te adresezi? Ai și audiență internațională?
În prezent, mă adresez în general publicului din jurul categoriei mele de vârstă, aș zice 18-30 de ani. În ultimul an am ales să postez mai mult content pentru femei, dezvoltându-mă din ce în ce mai mult pe zona de beauty și fashion, dar pentru că am un share destul de mare și din audiența masculină, am ales să continui să fac și lifestyle și vorbesc despre dezvoltare personală, travel… Rar mai postez câte un video de entertainment, acesta fiind content-ul pentru care eu am devenit cunoscută. De când am început să postez în engleză, ajung și la publicul din străinătate, ceea ce mă bucură foarte tare, pentru că este un vis pe care eu îl aveam de când m-am apucat de social media.

Ai ajuns la peste un milion de followeri pe Instagram. Cât de dificil este să ai grijă de o comunitate atât de mare?
Nu cred că atunci când ai o comunitate mai mare este mai dificil, ci doar este o responsabilitate mai mare. În schimb, consider că poate era mai dificil la început, când comunitatea era mai mică, pentru că oamenii erau curioși, nu știau la ce să se aștepte și nici eu nu prea știam ce vreau să le ofer, astfel că de multe ori ajungeam să postez conținut care nu era neapărat pe gustul lor și stârneam reacții negative. Acum știu ce am de făcut, ce vor să vadă și pot anticipa reacțiile audienței mele pentru că deja o cunosc. Este mult mai simplu!

Care sunt principalele provocări de care te lovești în calitate de influencer?
Cum am spus și mai devreme, cred că cea mai grea parte este să faci față din punct de vedere psihic acestui job. Oricine își poate da cu părerea despre tine, oricând. Nu este o viață relaxată și liniștită, este o viață agitată, în care tot timpul se întâmplă câte ceva.

Nu există vacanțe reale în viața de influencer. Orice vacanță este o oportunitate pentru conținut și, chiar dacă aș vrea să iau o pauză, nu aș putea pentru că îmi face plăcere să creez conținut chiar și atunci când sunt în vacanță.

Programul de muncă este destul de haotic; e greu să rămâi la un program normal, pentru că este un job care se întâmplă 24/7. Tot timpul trebuie să fii atent la ce se întâmplă în jurul tău, deoarece oamenii vor să vadă lucruri interesante și ar fi ideal să le capturezi și să le împărtășești cu ei tot timpul. Aș spune că spațiul și timpul personal sunt cele mai mari provocări atunci când ești persoană publică.

În ultimul timp ai călătorit foarte mult. Care este destinația ta favorită?
Fiecare loc în care am fost este special în felul lui. Cred că este cel mai mare privilegiu din lume să poți călători cât vrei, să vezi tot timpul locuri noi și să înveți despre culturi diferite. Aș spune că Top 3 destinații pentru mine sunt Londra, Los Angeles și Alpii elvețieni, unde m-am simțit mai bine decât oriunde în lume. Deși este un loc mult prea liniștit pentru mine acum, mi-ar plăcea să trăiesc acolo când îmbătrânesc.

Cum îți alegi destinațiile în care călătorești? Ai anumite criterii de care ții cont?
De fiecare dată când vine vara, sunt foarte nerăbdătoare să ajung în Mykonos și în Italia la mare, apoi restul destinațiilor nici nu mai contează, mă duc acolo unde mă poartă viața. Am mulți prieteni care mă invită peste tot și uneori spun da, alteori spun nu. Sunt foarte spontană, îmi iau biletele de avion de pe o zi pe alta și nu îmi fac griji pentru ce urmează să se întâmple. Cu sau fără organizare, știu că o să mă distrez!

Mimi

Care sunt noile trenduri în social media și cum te raportezi tu la ele?
Cred că trendurile, la fel ca tot content-ul de pe social media care ne apare, sunt diferite pentru fiecare în parte, în funcție de preferințele pe care le avem. În timp ce răspund la acest interviu, eu sunt în Londra și, din acest motiv, îmi apar foarte multe trenduri de aici. Cel mai des văd TikTok-uri pe melodia „Sprinter” a lui Central Cee, iar pe reels văd acel trend în care pare că te filmezi singură, apoi ia altcineva telefonul și îți arăți outfitul. Pe partea de fashion văd foarte multe genți din paie în această perioadă din an, brandul Loewe a devenit foarte popular, și hainele see-through, dar niciun trend nu durează prea mult timp.

Eu fac tot posibilul să le prind cât timp sunt relevante, dar pentru că sunt destul de înceată, nu prea îmi iese. Există totuși un sense of coolness per total, pe care îl simți la diverși influenceri și cred că, atâta timp cât îl am, indiferent ce postez, sunt bine.

Ai fost invitată la lansarea filmului „Murder Mystery”, ce îl are ca protagonist pe Adam Sandler, unde ai avut ocazia să cunoști actori celebri. Cum a fost această experiență pentru tine?
A fost un „pinch me” moment! Una dintre cele mai frumoase experiențe profesionale din toată viața mea. Am fost în șoc două săptămâni după eveniment. Nu îmi venea să cred că eu chiar am fost acolo. Sunt foarte recunoscătoare pentru că există oameni în industria marketingului de la noi care fac posibile astfel de experiențe și pentru că am o echipă care mă susține și îmi deschide uși către aceste oportunități internaționale.

Știu că ai studiat actoria la Londra. A rămas filmul pasiunea ta? Ți-ai dori să profesezi în industria cinematografică?
Este probabil cel mai mare vis al meu din copilărie și singurul pe care încă nu mi l-am îndeplinit.

Eu mă consider artistă. Am simțit chemarea către artă de când aveam 10 ani și am experimentat-o în diferite feluri. Am studiat muzica și actoria din școala generală și până am terminat colegiul. Am luat o pauză lungă de la tot ce înseamnă filmmaking atunci când am pus bazele jobului pe care îl am în prezent și am crezut că exprimarea artistică prin content-ul pe care îl creez pe Instagram o să fie de ajuns, dar totuși nu a fost. Așa că ușor, ușor am început să caut metode prin care să mă întorc la industria cinematografică. Anul acesta am postat pe YouTube making of-ul filmului „The Perfect Escape”, care a fost regizat de mine, iar acesta este doar începutul. Am în plan multe proiecte în această zonă și sunt sigură că la momentul potrivit se vor realiza.

Când a fost ultima oară când ai făcut ceva pentru prima dată?
Nu demult am fost invitată la Regata Roială din Henley-on-Thames. A fost pentru prima dată când am văzut o astfel de competiție și m-a fascinat.

Într-o lume plină de filtre, cum reușești să îți păstrezi autenticitatea?
Nu știu dacă reușesc. Nici măcar nu știu dacă încerc să o păstrez. Fac ce simt tot timpul.

Pe cine admiri cel mai mult din lume?
Sunt foarte mulți oameni pe care îi admir din motive diferite. În primul rând, cred că îi admir pe părinții mei pentru grija și iubirea pe care mi-o poartă tot timpul. Îmi admir terapeuta pentru cum a reușit să mă facă să văd viața atât de diferit, admir toți românii de succes și toți influencerii de la care mă inspir. Există multă admirație în mine! (Râde – n.red.)

Ce reprezintă luxul pentru tine?
Luxul înseamnă să ai libertate de mișcare, să poți produce bani de oriunde. Înseamnă să zbori cu private jet-ul, să ai un iaht pe care îți poți petrece toată vara, un mansion in the hills și un apartament în Dubai, Paris sau Londra.

Cu ce îți vei surprinde urmăritorii în perioada care urmează?
Nu știu să vă spun – dacă îi surprind pe ei, s-ar putea să mă surprind și pe mine, pentru că nu am nimic ieșit din comun în plan, dar sunt foarte spontană și lucrurile se întâmplă oricum.