Loewe lansează cea de-a doua colecție capsulă în colaborare cu Ghibli Studio

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 19-01-2022

în: Fashion

Loewe

Casa de modă de lux Loewe a dezvăluit o nouă colaborare cu Studio Ghibli, după succesul colecției sale anterioare, inspirată de filmul My Neighbor Totoro al studioului.

Pentru cel de-al doilea capitol din colaborare, directorul de creație al casei, Jonathan Anderson, a creat o capsulă exclusivă care onorează filmul de animație „Spirited Away”.

Fiecare articol din linie prezintă unul dintre personajele emblematice din filmul câștigător al Oscarului, afișate fie în broderie, fie în marqueterie. Unele piese au influențe și din tehnica tradițională japoneză „boro”, care utilizează resturi de materiale vopsite cu indigo pentru a crea un efect de mozaic.

Loewe

Spirited Away este cea mai recentă colecție dintr-o serie a casei de modă de lux, deoarece a stabilit o colaborare cu Studio Ghibli. În noiembrie 2021, Fundația Loewe a devenit patronul Fundației Culturale Tokuma Memorial pentru Animație pentru a sprijini activitățile culturale și expozițiile studioului. Acordul prevede ca Loewe să ofere trei ani de sprijin financiar Muzeului Ghibli din Mitaka, Japonia.

Pentru a promova noua colecție, o campanie realizată de Juergen Teller își propune să prezinte lumea fantastică Spirited Away prin imagini care o prezintă pe cântăreața Dua Saleh.