Top 5 sportivi care fac avere (și) din Instagram

Scris de Ruxandra Tudor
Publicat la data de: 18-09-2019

în: The Famous

Instagramul este dominat de influenceri din lumea beauty&fashion, însă și sportivii reușesc să câștige sume fabuloase din postările pe care le fac pe celebra rețea de socializare. Și când spunem “fabuloase”, nu exagerăm deloc.

Deși criticii Instagramului sunt de părere că realitatea, așa cum apare prezentată în postări, este teribil de denaturată și de departe de viața autentică, în cazul celebrităților Instagramul nu mai este demult o simplă unealtă de PR. Dimpotrivă, postările lor în care dezvăluie preferințe sau clipe din viața reală sunt extraordinar de bine cotate atât ca simpatie a publicului cât și de brandurile cu care colaborează. Iar sumele enorme pe care le câștigă sunt cât se poate de autentice. Dacă noi, muritorii de rând, suntem fericiți să vedem că o postare are câteva like-uri și foarte mulțumiți dacă poza din concediu strânge câteva zeci de aprecieri, altfel stau lucururile în cazul celebrităților. Pentru ele, o postare de succes nu se traduce în zeci sau sute de inimioare, ci în milioane de dolari. Instagramul este, de fapt, o afacere foarte profitabilă din care se pot câștiga averi prin simpla conversie a gradului de celebritate în aprecieri și, ulterior, în bani.

Conform statisticilor de pe Facebook, aproximativ 83 % dintre utilizatorii Instagram au descoperit noi produse și servicii pe rețea. Aceste cifre impresionante trasformă Instagramul într-o unealtă senzațioanală de marketing și într-o platformă indirectă de vânzări. Profitând la maximum de platforma socială, sunt sportivi celebri la nivel mondial care au înțeles perfect cum să monetizeze simpatia fanilor. Viața lor profesională se desfășoară în aer liber, iar stilul de viață sănătos este unul dintre cele mai actuale subiecte și atrage followeri în mod organic. Însă cea mai fascinantă perspectivă pe care o oferă Instagramul se referă, de fapt, la șansa de a arunca o privire în viața privată a acestor celebrități. Față de perioada când viața privată a celebrităților era afișată exclusiv prin intermediul mass-media clasice, acestea pot acum gestiona mai simplu și mai personal ce și cât dezvăluie din intimitatea lor.

De aici până la a ajunge, însă, la câștiguri fabuloase este un pas enorm. Pentru noi. În cazul celebrităților, a venit firesc. Iată topul sportivilor care au reușit să obțină cele mai mari câștiguri din simple postări pe Instagram.

1. Cristiano Ronaldo, @cristiano. 176 milioane de followers, costul unei postări: 975.000 $

2. Neyman Jr., @neymarjr. 123 milioane de followers, costul unei postări: 722.000 $

3. Lionel Messi – @leomessi – 126,5 milioane de followers, costul unei postări: 648,000 $

4. David Beckham – @davidbeckham – 57.5 milioane de followers, costul unei postări: 357.000 $

5. LeBron James – @kingjames – 50.7 milioane de followers, costul unei postări: 272.000$