La 2 miliarde de dolari, Antilia este cea mai scumpă casă din lume

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 23-10-2023

în: Vip

Antilia

Cu o valoare de peste 2 miliarde de dolari și cu o înălțime de 27 de etaje, casa Antilia a magnatului indian Mukesh Ambani este un stabiliment futurist și, totodată, cea mai scumpă locuință din lume.

Pentru majoritatea pământenilor, locuința este o necesitate de bază. Dar, cu cât ai mai mulți bani, cu atât această definiție devine mai largă. Pentru unii, casele sunt simboluri ale bogăției și influenței lor. Ei investesc sume masive de bani în ridicarea unor locuințe ieşite din comun. Te-ai gândit vreodată unde se află cea mai scumpă casă din lume? Ei bine, este în India, aparținând nimănui altcuiva decât familiei de afaceriști miliardari Ambani.

Botezată după o insulă mitică, Antilia este casa familiei Ambani şi este, practic, un zgârie-nori cu 27 de etaje. Astăzi, imobilul este evaluat la 2 miliarde de dolari! Mai multe zerouri decât îşi pot imagina cei mai mulţi dintre noi. Aflaţi în continuare mai multe despre caracteristicile impresionante ale extravagantei Antilia, un simplu articol fiind, oricum, insuficient pentru a acoperi toate informațiile despre această proprietate.

Antilia

Inspirată de conceptele de „soare” și „lotus”, companiei de construcții i-a luat mai mult de patru ani să termine casa. Impozantul zgârie-nori a fost proiectat de firma americană de arhitectură Perkins and Will, iar construcția a fost realizată de compania australiană Leighton Holdings.

Amplasată pe Cumballa Hill, în Mumbai, clădirea se laudă cu o suprafață de 400.000 de metri pătrați, fiind proiectată să fie un conac vertical mai degrabă decât unul orizontal tradițional. Dispune de șase etaje de spațiu de parcare pentru peste 160 de mașini, saloane multiple, o sală de bal, un cinematograf cu o capacitate de peste 50 de locuri, trei heliporturi, nouă lifturi de mare viteză, o piscină, o sală de sport, un templu, o „cameră de zăpadă”, grădini suspendate și un studio de yoga.

A avea grijă de Antilia nu este o sarcină ușoară. Casa are aproape 600 de îngrijitori, toți fiind cazați aici. În plus, conacul a fost proiectat în așa fel încât să poată rezista unui cutremur de 8 grade pe scara Richter.

Antilia

Antilia include și un templu dedicat lui Ganesha, zeul hindus al înțelepciunii și al norocului. Situat la etajul opt, templul are un tavan realizat în întregime din cristal și aur. Supranumită „Turnul Verde din Mumbai”, locuința își extrage o mare parte din energia electrică din panourile solare. De asemenea, folosește sisteme de colectare a apei de ploaie pentru a economisi apa extrasă geologic.

Astăzi, Antilia este mai mult un reper turistic decât o casă. Ceva scandalos… în cel mai bun înţeles al termenului. Designul și caracteristicile sale sunt o dovadă a posibilităților nelimitate ale arhitecturii și ingineriei moderne, atunci când banii nu sunt un impediment.