History Supreme Cel mai scump iaht din lume

Scris de Luxury
Publicat la data de: 28-10-2017

în: Vip

Cu o lungime de 30,48 metri (100 de picioare), History Supreme a fost conceput de Stuart Hughes, celebrul designer britanic de obiecte de lux. După un proces de producție care a necesitat trei ani de muncă, ambarcațiunea de lux a fost cumpărată de un om de afaceri din Malaezia, care a dorit să își păstreze anonimatul. Poate că motivul serios al acestei discreții este generat și de prețul de achiziție: nu mai puțin de 4,5 miliarde de dolari! Valoarea absolut amețitoare este dată în primul rând de cantitatea de aur masiv și metale prețioase încorporată în acest iaht și care se ridică la 100 de tone!

De la carena „îmbrăcată” în foiță de aur și până la zona de servit masa, punte, scări sau ancoră – toate fabricate din cele mai prețioase metale –, vasul garantează o experiență cu adevărat fantastică. Acest „superyacht” oferă, pe lângă strălucirea aurului, multe alte caracteristici unice, una dintre acestea fiind „bifată” chiar la nivelul dormitorului matrimonial. Conform articolelor din presa de specialitate, un perete întreg din acest „master bedroom” este realizat din piatră de meteorit. Iar aceasta nu este singura excentricitate, în dormitor găsindu-se și o statuie construită integral din oase care au aparținut unui dinozaur Tyrannosaurus Rex! Evident, lucrurile nu s-au oprit aici, un acvariu integrat, în greutate de 68 kilograme, realizat din aur masiv de 24 carate și purtând numele de Aquavista Panoramic Wall Aquarium, înfrumusețând același dormitor.

Nivelul de lux de la bord continuă să atingă cote paroxistice și prin prezența unei sticle de lichior care înglobează un diamant rar, de 18,5 carate, numai această piatră fiind cotată la 45 de milioane de dolari. Nu în cele din urmă, dotările vasului vă oferă posibilitatea să vă sunați rudele și prietenii dragi, dar și „dușmanii”, cu ajutorul unui iPhone încrustat cu 500 de diamante, prevăzut cu două piese interschimbabile pentru butonul „home” – un diamant roz de 7,4 carate și unul rar de 8 carate. Trebuie menționat că, până la data publicării, acesta este cel mai scump iaht din istorie.