Apartamentele Nordis Mamaia s-au apreciat cu până la 139% în 3 ani de zile

Scris de Luxury
Publicat la data de: 06-10-2022

în: Art & Design

Aprecierea proprietăților în timp și randamentul anual sunt cele mai importante aspecte financiare de care țin cont investitorii, atunci când aleg să își direcționeze economiile către investiții imobiliare. (A)

Din perspectiva investițiilor, proprietatea imobiliară este un bun fizic ce poate genera profit prin închiriere și prin revânzarea acestuia. O altă practică din piață, pentru obținerea unui profit semnificativ în scurt timp este investiția într-un bun imobil încă din stadiu de proiect și vânzarea lui imediat după inaugurare, când valoarea proprietății s-a apreciat.

Nordis Mamaia, primul ansamblu hotelier și rezidențial de 5 stele de pe litoralul românesc, a deschis oportunitatea investițiilor cu 7% randament anual garantat, aducând pe piața din România conceptul „Cumpără o cameră de hotel”.

Apreciere de până la 139% pentru investițiile în proprietăți hoteliere Nordis Mamaia 

La lansarea proiectului, prețul de start al unui studio a fost 45.350 € + TVA, iar prețul unui apartament cu 2 camere începea de la 70.700 € + TVA.

Cumpărătorii care au achiziționat în stadiu de proiect beneficiază de un avantaj financiar foarte profitabil, întrucât, pe lângă un preț preferențial, pentru tipul de plată investiție, aceștia au beneficiat de un discount de 15% din valoarea proprietății.

Un studio în imobilele din prima fază a ansamblului costă acum 97.700 € + TVA, ceea ce înseamnă o apreciere de 115% în 3 ani de zile și practic, un avantaj financiar al cumpărătorului de 52.350 €. Valoarea continuă să crească, cu atât mai mult după inaugurare.

Un apartament cu 2 camere a costat în anul 2019, la lansarea proiectului, 70.700 € + TVA, iar în prezent, valoarea apartamentului a crescut la 169.200 € + TVA, ceea ce înseamnă o apreciere de 139% în 3 ani de zile. Astfel, avantajul financiar al cumpărătorilor care au optat pentru un apartament cu 2 camere este de 98.500 €.

La acest moment, pentru etapa a II-a de dezvoltare de la Nordis Mamaia, care se află în stadiu de construire, există o oportunitate de investiție extrem de atractivă, prețurile unui studio începând de la 63.900 € +TVA.

Venit pasiv anual garantat, de la 11.844 Euro

Mamaia Nord, zona în care este dezvoltat ansamblul hotelier și rezidențial Nordis Mamaia, este cea mai frecventată de pe tot litoralul românesc, aducând o abordare modernă, care răspunde așteptărilor actuale ale publicului. Atracțiile de petrecere a timpului liber și priveliștea de poveste spre Marea Neagră și Lacul Siutghiol sunt doar câteva dintre motivele pentru care an de an, turiștii aleg să își petrească vacanțele în zona de Nord a stațiunii.

Apartamentele pentru investiție din Hotelul Nordis Mamaia reprezintă un produs financiar garantat cu o proprietate imobiliară, dreptul de folosință a proprietății fiind preluat de către operatorul hotelier pentru o perioadă de 30 de ani, în schimbul unei remunerații fixe, ce reprezintă un randament de 7% pe an. Investiția într-un studio, cu preț de 89.200 Euro generează investitorului un venit pasiv anual de 6.240 Euro, iar un apartament cu 2 camere aduce cumpărătorului un venit pasiv anual de la 11.844 Euro.

Unitățile hoteliere sunt operate integral de Nordis, proprietarii neavând griji privind administrarea, ci doar încasarea venitului pasiv și beneficiul unei vacanțe de 7 zile pe an în mod gratuit, estimată la 2.000 Euro în fiecare an, pe o perioadă de 30 de ani.

Întreg ansamblul Nordis Mamaia se diferențiază atât prin arhitectură, design, finisaje, confort oferit, servicii de concierge, valet parking, room service și room cleaning, dar și prin prisma mixului de facilități deschise tot timpul anului: SPA, piscine interioare și exterioare, 12 restaurante și cafenelele, cinematograf și sala polivalentă.

Un alt factor care contribuie la aprecierea proprietății constă în amenajarea acesteia. Pe lângă aspectul ansamblului și buna întreținere în timp, designul interior are rolul de a influența atractivitatea în rândul turiștilor, dar și prețul de vânzare. Pentru investițiile imobiliare în hotel, proprietarii beneficiază de servicii de mobilare și amenajare a apartamentelor rezidențiale de la Nordis Mamaia, ceea ce ridică valoarea proprietăților.

Facilitățile de 5 stele contribuie la aprecierea în timp a proprietăților

Conform evaluării Horwath, după deschiderea hotelului și a facilităților, atractivitatea zonei și a ansamblului de 5 stele vor crește, ceea ce va contribui la o nouă apreciere a valorii proprietăților, estimată la 30%.

Serviciile de 5 stele de care vor beneficia atât proprietarii, cât și turiștii și chiriașii Nordis Mamaia contribuie la calitatea vieții în cadrul ansamblului și validează motivele aprecierii excepționale.

Valoarea de la acest moment a apartamentelor Nordis Mamaia validează o alegere inspirată a cumpărătorilor care au achiziționat încă de la începului proiectului, aprecierea în timp a proprietăților Nordis Mamaia atingând chiar și 139%. Acest fapt este dovada clară că valoarea investițiilor imobiliare poate crește mult mai mult decât se estimează și că indiferent de vremurile provocatoare parcurse, mai exact pandemia și războiul, sectorul imobiliar rămâne cea mai sigură și profitabilă investiție dintre toate cele existente pe piață.

Energy Expo 10-13 octombrie