Iconic Detox & Juices – Puritatea ca fundație a sănătății

Scris de Luxury
Publicat la data de: 24-09-2014

în: Interviuri

Iconic Detox & Juices reprezintă întoarcerea Cameliei Șucu spre Medicină, profesia pe care a prețuit-o cu mândrie, prin dedicare și empatie. Dincolo de formația ca medic a fondatoarei brandului, Iconic Detox & Juices este o soluție pentru menținerea curățeniei și energiei organismului, oferită din perspectiva unei învingătoare în ritmul unei vieți alerte.

Iconic iulie  (152)

– În domeniul nutriției, întâlnim atât principii generale pentru o alimentație corectă, cât și programe adaptate în funcție de parametri precum starea de sănătate, ritmul metabolic, eventuale carențe ș.a.m.d. Care este gradul de eficiență al urmării unui program general de îmbunătățire a stării organismului în baza ofertei Iconic Detox & Juices pentru cei care, din varii motive, cum ar fi preferințele, stilul de viață sau absența dedicării, nu pot respecta un ritual personalizat?

Programul Iconic Health este mai mult decât o sumă de rețete. Este un concept holistic de nutriție și sănătate care își propune să educe cu privire la beneficiile unui regim de viață sănătos. Eficiența lui se măsoară, evident, și în funcție de disponibilitatea de a renunța la  obiceiuri nesănătoase, de gradul de deschidere față de ideea de a-ți schimba viața. Punctual, programul Iconic Detox de 5, 10 sau 14 zile își face foarte bine treaba în materie de detoxifiere și scădere în greutate (ca o consecință a detoxifierii), însă dacă pe termen lung revenirea la vechiul stil de viață se face fără niciun fel de modificări, atunci e cumva păcat de tot efortul. Pentru că m-am gândit și la „viața după cură”, am conceput rețete care să ajute trecerea la alimentația obișnuită după un regim de 10 sau 14 zile. Oricum, eu evit să numesc acest program de nutriție „cură”, întrucât termenul este foarte des asociat unor restricții frustrante, ori nu cred că e cazul. Iconic Detox are șase mese pe zi, variate, colorate (ce-i drept, preponderent lichide – dar cam asta e premiza medicală a detoxifierii corecte). Eu, personal, țin acest regim cu mare ușurință, cu plăcere și mă gândesc că și alții o pot face. De altfel, clienții care au trecut prin asta n-au decât cuvinte de mulțumire și intenția de a relua programul.

– Dar, totuși, la ce nivel ajung beneficiile reale aduse de un program personalizat, comparativ cu această alternativă? Ce rezultate țintesc acestea? 

Programul Iconic Health nu este atât el în sine personalizat (deși desigur că ținem cont de diferite aspecte personale legate de intoleranța la anumite ingrediente). El începe cu o vizită la nutriționist, care face o anamneză corectă și completă a persoanei, a obiceiurilor alimentare și bolilor/disconforturilor asociate. Programul este același pentru toți, tocmai pentru că el a fost gândit să răspundă unor nevoi de alimentație generale, chiar în condiții de viață activă. Există persoane care pot ține dietă mai drastic (doar pe bază de sucuri – și, oricum, un număr mai mic de zile) și altele care sunt mai active și care au nevoie de suplimentări. Rezultatele sunt vizibile de către oricine, de la aspectul exterior, până la starea generală a organismului.

– Cât de permisive sunt programele generale și cele personalizate Iconic Detox & Juices? Ce restricții legate de stilul de viață impun acestea?

Este de dorit ca în timpul unui regim de detox activitatea fizică să fie de intensitate medie (nu se recomandă cura în timpul unui efort fizic prelungit). Se pot face plimbări, se poate înota, se pot face sporturi ușoare – nu aici sunt restricțiile. Nici activitatea intelectuală nu are vreo restricție. Restricțiile sunt în materie de suplimentare personală a unor alimente. Un regim „înșelat” e o căciulă furată, cum se spune. Organismul adoptă un metabolism în timpul unei cure, iar alternarea dietei cu alimente (mai ales solide) oferite necontrolat este un pericol.
Singura mare recomandare în timpul unei cure de detox este hidrocolonoterapia, care practic definitivează efectele benefice ale curei și ajută colonul să scape de reziduurile care împiedică absorbția corectă a nutrienților. O cură de detox neînsoțită de hidrocolonoterapie este oarecum incompletă. De asemenea, benefice sunt și orice alte terapii adiționale precum masajul, drenajul limfatic, acupunctura, care, toate, contribuie la eliminarea toxinelor pe diferite căi și la starea generală de bine a organismului.

– Care sunt criteriile în funcție de care ați abordat rețetele Iconic Detox & Juices?

Iconic Health cuprinde Iconic Juices – sucuri de legume și fructe stoarse prin presare, și nu prin centrifugare, pentru a păstra intacte toate proprietățile nutritive –, Iconic Detox sub diferite forme și Iconic Food (o alternativă de nutriție sănătoasă destinată distribuției în centre de fitness, Spa-uri,  Horeca speciale). Nevoile sunt multiple, însă întreg programul a fost gândit ca o reacție și, totodată, soluție la stilul de viață modern care ne alimentează în mod constant bolile de civilizație. Acumularea toxinelor este dușmanul tăcut al vieții noastre cotidiene și rareori suntem conștienți de faptul că migrenele, balonările, erupțiile cutanate – ca să amintesc doar disconforturile minore – sunt cauza unei intoxicări a organismului. Corpul ne dă semnale și ne cere ajutorul, însă de cele mai multe ori nu-l auzim. Aceste cure, repetate de două – trei ori pe an, sunt menite să ofere un sprijin celular, pentru care organismul cu siguranță ne mulțumește. 

– Cum intenționați să dezvoltați brandul Iconic Detox & Juices, atât din punct de vedere al ofertei, al rețetelor, cât și din cel al rețelei de distribuție și al posibilității de livrare la domiciliu? 

Planurile sunt foarte bine conturate, strategia de extindere e clară, însă ea va fi dezvăluită pe măsură ce se va întâmpla. Așadar, nu vă pot spune decât… „stay tuned”! 

 

Interviu realizat de: Diana Șerpoianu

TDR_6940 TDR_6885