Rochia Prințesei Diana s-a vândut cu peste 600.000 de dolari

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 03-02-2023

în: News & Features

Diana

Sotheby’s New York a vândut una dintre rochiile preferate ale regretatei ducese de Wales, o ținută de seară violet concepută de Victor Edelstein în 1989. Rochia, pe care Diana a purtat-o pentru portretul regal din 1991, a fost vândută cu 604.800 de dolari, un preț de cinci ori mai mare decât estimările de prevânzare. Aceasta a devenit cea mai scumpă rochie purtată de regretata prințesă vândută la licitație.

Rochia fără bretele este confecționată din catifea de mătase violet și prezintă un design complicat în jurul corsetului, o fustă în formă de lalea și nasturi delicați cu diamante aurii și perle. Inițial, a făcut parte din licitația caritabilă a regretatei prințese din 1997, care a oferit 79 de rochii pentru a strânge mai mult de 3,25 milioane de dolari pentru cinci dintre organizațiile ei de caritate preferate. În ceea ce privește rochia violet, un ofertant privat a cumpărat-o pentru 24.150 de dolari.

Diana

Diana a îmbrăcat rochia generoasă pentru o serie de momente cheie în ultimii ani ai vieții ei. Pe lângă portretul regal, ea purtat rochia la o ședință foto pentru Vanity Fair realizată de Mario Testino. Fotografiile au însoțit o poveste de copertă a ediției din iulie, „Diana Reborn”, în care a vorbit despre motivațiile ei pentru organizarea licitației caritabile. Imaginile lui Testino au fost ultimele fotografii oficiale făcute prințesei înainte de moartea ei din august 1997.

„Prințesa Diana a fost multă vreme renumită și celebrată pentru simțul ei atemporal al stilului, iar această rochie de bal elegantă și sofisticată, creată de Victor Edelstein, încapsulează eleganța Prințesei Diana. Vânzarea acestei rochii istorice este o amintire a moștenirii de durată a Prințesei Diana, care continuă să inspire oameni din întreaga lume”, a declarat Cynthia Houlton, șefa globală de modă și accesorii Sotheby’s.

Diana

La rândul său, Edelstein pare să fi conceput rochia având-o în centrul creației pe prințesă, deoarece primele sale schițe arată conturul unei diademe. Acest lucru ar avea sens, deoarece designerul a lucrat cu Diana în anii ’80 și ’90. Într-adevăr, Edelstein a fost cel care a conceput o altă rochie celebră purtată de prințesă – rochia de catifea albastru închis pe care a purtat-o ​​pentru a dansa cu John Travolta la Casa Albă în 1985 și din nou în 1986, în timpul unei vizite de stat în Austria.

Desigur, rochiile superbe nu sunt singurele posesiuni regale râvnite de colecționari. Pietrele prețioase ale Dianei au atras de asemenea cumpărători. La începutul acestei luni, Kim Kardashian a cumpărat faimoasa cruce de ametist a Prințesei Diana pentru 197.453 de dolari. Piesa bijuterie a fost proiectată de bijutierul britanic Garrad în anii 1920 și purtată de prințesă la o gală de caritate la Londra, în toamna anului 1987.