Domeniile Ostrov a organizat Sărbătoarea Toamnei

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 30-09-2022

în: It happened

Domeniile Ostrov

Luna Septembrie este o lună plină în industria vinului, iar rezultatele bune se marchează cum se cuvine, printr-un prânz în mijlocul viei realizat de Chef Cătălin Scărlătescu. Invitații s-au bucurat pentru câteva ore de un peisaj de poveste, tomnatic, pe malul Dunării, acompaniat de vinurile Domeniile Ostrov asociate preparatelor servite.

Domeniile Ostrov

Asocierea de excepție a vinurilor cu bucatele realizate de Chef Cătălin Scărlătescu a fost făcută de către expertul de 5* în industria ospitalității, somelierul & creatorul de vinuri Daniel Zottu. Pentru o degustare reușită trebuie să alegem vinul în funcție de preparatele culinare, ținându-se cont de câteva principii de bază, cum ar fi: culoarea, aroma, gustul, aciditatea, alcoolul, anul recoltei.

Domeniile Ostrov

Pentru început a fost recomandat vinul Cuvee Rose Domeniile Ostrov pentru aperitiv – Carpaccio de Vită pe Papadams, urmat de Legio – Sauvignon Blanc & Chardonnay, medaliat cu aur la prestigiosul concurs Gilbert & Gaillard, ales pentru storceagul de peste pregătit de Chef Scărlătescu.

Vinul roşu s-a bucurat să între în scenă alături de tortelloni cu brânză, pere și trufe. Vinul recomandat a fost Black Angus – Domeniile Ostrov, care are un gust catifelat de cuișoare, cardamon, zmeură, marțipan, ciocolată neagră, vișine, coacăze, piper, fragi, lemn dulce, tabac.

 

Domeniile Ostrov

Acest moment festiv a avut loc direct la sursa vinurilor Domeniile Ostrov, în Podgoria Ostrov DOC Oltina, situată în sud-vestul Dobrogei, care face parte din regiunea viticolă Terasele Dunării, o locație unde tradiția vinificației datează de peste 3000 de ani. Ostrovul este atestat documentar ca fiind una dintre cele mai vechi zone viticole din țară, menționându-se avantajele reliefului și climatului pentru cultivarea viței-de-vie.

Vinurile Domeniile Ostrov pot fi comandate online pe www.domeniileostrov.ro

Facebook, Instagram: @domeniileostrov.ro