Despre medicina viitorului, cu Dr. Liana Barnoș

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 21-08-2019

în: Beauty

Liana Barnoș

Medicina cuantică va fi medicina noului secol, o medicină non-invazivă care abordează altfel pacientul, bolile și tratamentul. Această nouă practică terapeutică are la bază ideea de „vindecare prin energie” și este dezvoltată pe principiile fizicii cuantice, aplicând cunoștințe din acest domeniu la psihologia și biologia umană. Am discutat cu dr. Liana Barnoș, fondator al clinicii Lilium-Life Institute, despre ce înseamnă medicina cuantică și dacă în România se pune accentul pe acest tip de medicină.

În 2019, chiar și cele mai grave boli pot fi tratate fără durere și non-invaziv, cu ajutorul medicinei cuantice. Cum v-ați descoperit pasiunea pentru medicina cuantică, cunoscută și ca medicina noului mileniu?
Am căutat mulți ani care este misiunea mea în viață, iar astăzi pot să afirm că sunt pe acest drum – practic o medicină a sănătății, o medicină care va deveni de bază în următorul mileniu și pe care, în momentul în care am descoperit-o, am știut că este ceea ce am căutat. De mic copil am știut că voi fi medic, am simțit acest lucru în inima mea și a devenit un legământ al meu cu viața. A apărut și a evoluat prin cei care mi-au dăruit viață, părinții mei. Descoperirea a apărut ca rezultat al unor căutări, al unor întrebări care au luat naștere în momentul în care nu mai vedeam soluții și consideram că sunt pe un drum închis. Eram descumpănită de tot ceea ce aveam sau, mai bine zis, nu aveam ca soluție pentru sănătatea părinților mei și, mai ales, de faptul că tratamentul alopat abordează simptomatologia și nu cauza reală a bolii, iar această abordare nu poate fi o vindecare. Este o poveste cu o mare încărcătură emoțională, pentru că este legată de părinții mei, care azi nu mai sunt printre noi și cărora le dedic toată munca, evoluția și activitatea mea.

Liana Barnoș
Ținută STYLAND și cercei Laura 8

Căutările mele mă duceau din ce în ce mai mult în zona medicinei așa-zis alternative, care, spre surprinderea, dar și bucuria mea, deține multe studii și dovezi științifice autentice. La vremea respectivă, eram în primii ani de rezidențiat în psihiatrie, cu o gândire și o abordare medicală alopată, dar cu dorința și disponibilitatea de a găsi metode reale și non-invazive pentru refacerea sănătății. Sunt un bun autodidact, am început să citesc și să învăț despre acest concept, am urmat apoi cursuri postuniversitare de medicină cuantică, susținute de Prof. Dr. Traian Trandafir și doamna Conf. Dr. Mihaela Gheorghiu, care îmi hrăneau, efectiv, mintea cu informații și dovezi concrete. Am continuat cursurile și pregătirea în Germania – pregătire pe care o continui și azi –, de unde m-am întors de curând cu informații valoroase și unde am descoperit o comunitate internațională care aplică aceste metode de evaluare și tratament de peste 15 ani.

Ce este medicina cuantică și care sunt beneficiile sale? De asemenea, cine poate apela la astfel de servicii?
Medicina cuantică, medicina informațională sau „vindecarea prin energie” este un concept nou și destul de puțin cunoscut și înțeles, dar, cred eu, în mare căutare și dezvoltare în prezent, datorită situației în care se găsește omenirea din punctul de vedere al sănătății și al bolii. Medicina cuantică informațională aplică ultimele descoperiri din fizica cuantică în medicină şi oferă posibilitatea depistării afecţiunilor/dezechilibrelor într-un stadiu incipient sau chiar a diferitelor riscuri de boală înainte să existe manifestări clinice sau modificări ale evaluărilor imagistice ori ale probelor biologice; ea creează punctul de plecare necesar pentru aplicarea principiilor medicinei preventive, personalizate, predictive și participative ca parte a medicinei integrative. „Fizica cuantică este mijlocul potrivit de a integra «poezia» medicinei complementare în «proza» medicinei alopate”, spune Prof. Dr. Amit Goswami.

Liana Barnoș
Ținută M.Marquise și cercei Laura 8

Organismul uman nu este doar un sistem compus dintr-o multitudine de structuri anatomice şi elemente chimice, ci este şi un cumul de câmpuri electromagnetice într-o continuă interferenţă, care condiţionează starea de bine și de sănătate sau apariţia dezechilibrelor, blocajelor ori proceselor patologice. Omul este un câmp de energie și informație care interacționează cu un câmp exterior de energie și informații. Conștiința umană poate intra astfel în legătură cu universul, cu informația. Medicina cuantică propune abordarea cauzelor și o analiză multidimensională în câmpul informațional al omului. Toate informațiile cu care avem contact din momentul conceperii sau la care suntem expuși, de la emoții puternice, convingeri blocante, tipare de gândire, până la radiații electromagnetice, toxine, metale grele, paraziți, microbi etc., amprentează și modifică biocâmpul uman. Această amprentă informațională, care poate fi identificată, „citită” și ulterior soluționată, „rescrisă” prin aparatele de medicină cuantică, rearmonizează câmpul energo-informațional al omului. Dacă nu schimbăm informația din câmpul morfogenetic, nu dispare afecțiunea (efectul). Schimbând modul de gândire, modul de a privi lucrurile, mergând până la schimbarea regimului alimentar și a stilului de viață, acționăm asupra cauzei, iar afecțiunea dispare. Tratamentele electromagnetice, precum și terapiile cu microfrecvențe specifice au apărut ca alternativă modernă eficientă și non-invazivă la terapiile biochimice.

Este România o țară în care să se pună accentul pe prevenție sau abia acum începem să înțelegem importanța acesteia?
Consider că în România există o categorie de oameni informați și educați în această direcție, responsabili și conștienți de valoarea sănătății lor, care doresc astfel de abordări și soluții. Dacă privesc din perspectiva programelor de prevenție existente și la ce se face în acest sens, mai avem destul de mult de recuperat în această privință, dar așteptările noastre trebuie să vină de la noi înșine. Schimbarea pe care o văd prin ochii minții, cum se întâmplă de câțiva ani, se va face de jos în sus, prin fiecare dintre noi, în funcție de înțelegerea nevoii de sănătate și prevenție. Treptat, se va ajunge la o masă umană critică ce va fi capabilă să schimbe paradigme și va crea o nouă eră a medicinei, în care prevenția va fi o lege nescrisă.

Care este primul pas pe care îl urmează cei ce apelează la serviciile clinicii Lilium-Life Institute? Ne puteți da mai multe detalii despre evaluarea inițială?
Evaluarea inițială presupune mai multe demersuri premergătoare screening-ului în câmp informațional, și anume un chestionar și o anamneză amănunțită, măsurarea diferiților parametri biofizici – scorul antioxidant direct corelat cu nivelul de stres oxidativ, saturația în oxigen, tensiunea, pulsul, anumiți indicatori corporali în ceea ce privește hidratarea, țesutul muscular, țesutul adipos, grăsimea viscerală și chiar vârsta biologică a inimii. Screening-ul în câmpul energetic și informațional îl realizez cu cele mai evoluate aparate de medicină cuantică la ora actuală, un sistem foarte sofisticat și complex care oferă informații complete. Acesta constă în screening-ul tuturor organelor și sistemelor, pentru identificarea cauzelor, blocajelor și dezechilibrelor funcționale, urmat de analiza multidimensională integrată într-o bază de date de peste 600.000 de informații care oferă automat o optimizare multidimensională, adică de la nivel spiritual, informațional, psihoemoțional, energetic, fizic, microbiologic, analiză toxicologică, analiza alergiilor sau intoleranțelor dezvoltate și altele. Analiza încadrată în module informaționale specifice, care sunt în număr de zece, din care, la prima evaluare, încep cu maximum trei, și anume: coerența organelor – o modalitate extraordinară de a stabili modul și nivelul coerent al întregului sistem biologic, organele și sistemele blocate sau suprasolicitate, dar și cauza, diagnoza, analiza și optimizarea pe meridianele energetice și punctele de acupunctură; măsurarea și evaluarea aurei energetice, precum și analiza detaliată, cauzală și psihoemoțională. Tot în cadrul evaluării inițiale, pacientul are parte de primul tratament cu microfrecvențe specifice, pentru armonizare și echilibrare, o repolarizare a membranei celulare la un potențial optim de -70, -90 de milivolți, exact ca în cazul unei celule sănătoase. Așadar, pe baza rezultatelor acestei analize, ulterior, pacientului i se propun mai multe recomandări terapeutice, care includ terapia cuantică, terapia energetică, nutriție, fitoterapie.

Liana Barnoș
Ținută STYLAND și cercei Laura 8

Să le luăm pe rând: terapia cuantică de rearmonizare a interferențelor de câmp informațional, de eliberare și deblocare emoțională; terapie cu microfrecvențe specifice tipurilor de celule, simptomelor sau diferitelor patologii și tot ceea ce înseamnă infecții cu microorganisme – bacterii, fungi, virusuri, paraziți. Avem peste 140 de programe specifice cu frecvențe în armonice și 165.500 de microfrecvențe specifice, pentru a crea programul ideal pentru o terapie personalizată. Nutriția personalizată este concepută conform rezultatelor evaluării, măsurătorilor și chestionarului realizat de un consultant specializat în nutriție, dezechilibre metabolice și hormonale. Aceasta este susținută de programe nutrigenetice, fitoterapice și recomandări pentru o conduită de viață care să fie adaptată nevoilor specifice identificate.

Sănătatea este un lux sau o necesitate?
Afirm la ora actuală că sănătatea este o necesitate pentru a avea o viață în lux. Sănătatea este un dar al vieții pe care fiecare dintre noi îl primim de la naștere. Ca adulți și viitori părinți, suntem responsabili de pregătirea pentru o viitoare sarcină, dar și de conștientizarea șabloanelor mentale și a educației pe care o dăruim/transferăm copiilor noștri, prin modelul de sănătate pe care îl derulăm în fața lor, în viața de zi cu zi. Acest lucru este definitoriu până la doi ani de zile și se fundamentează în primii șapte ani de viață. Aici mă refer la principiile de bază ale sănătății, în primul rând din perspectiva nutriției pe care eu o numesc nutriție multidimensională, și anume:
– nutriția celulară, hrana biologică bazată pe nutrienții din alimente care, pentru a susține sănătatea și buna funcționare a organismului, este necesar să fie bogată în vitamine, minerale, fitonutrienți și aminoacizi esențiali;
– nutriția emoțională care se reduce la cele două emoții puternice, iubirea sau frica, emoții care au un impact direct asupra ADN-ului uman și care vor avea un efect epigenetic de activare sau inactivare a programelor genetice de sănătate sau de boală, de activare sau suprimare a sistemului imunitar și a altor sisteme biologice vitale;
– nutriția informațională care ne hrănește mintea, ajunge în creierul nostru prin toate organele de simț. Cel mai complex și performant procesator informațional, creierul uman, care conform pattern-urilor, experiențelor și modelelor de viață trăite, va crea o percepție ce va avea impact direct la nivel celular. Cu alte cuvinte, celula va trăi și va răspunde instant la informația pe care o primește cu viteza luminii, având un impact direct asupra ADN-ului, similar unei experiențe trăite;
– nutriția spirituală sau hrana noastră spirituală, care activează sau blochează conexiunea noastră cu universul, cu informația divină ce rezonează cu divinul din noi.

Toate aceste dimensiuni sunt coordonate de liberul nostru arbitru, necesită conștientizare și un nivel înalt de responsabilitate din partea fiecăruia dintre noi, revendică angajament personal și perseverență. Acesta este luxul la care fac referire, un lux pe care fiecare dintre noi îl poate accesa și valorifica și care are ca rezultat o viață în sănătate. Starea de boală este un lux pe care niciunul dintre noi nu ni-l permitem, indiferent de condiția culturală, socială și materială, pentru că este un consum infinit de resurse cu multă suferință și nefericire.

Ce este luxul pentru dumneavoastră? În ce produse și servicii de lux vă regăsiți?
Luxul este o stare de fapt care inspiră și se exprimă prin tot ceea ce simți, gândești, vorbești, faci… o percepție pe care o trăiești în toate dimensiunile vieții, o stare de fericire, abundență și sănătate puternică. Abordarea holistică completă în care omul este văzut ca întreg conectat cu întregul, tehnologii care depășesc cu mult posibilitățile de investigație și analiza imagistică existente cu o abordare și soluționare multidimensională, toate într-un ambient intim și plăcut, reprezintă un lux accesibil oricui. Luxul îmi permite să afirm că această medicină a viitorului este adaptată perfect noii lumi prin biotehnologie de ultimă generație și care oferă metode moderne, non-invazive de evaluare și susținere a sănătății, resursa umană principală a vieții.

Liana Barnoș
Ținută STYLAND și cercei Laura 8
Liana Barnoș
Ținută STYLAND și cercei Laura 8