Remedii pentru pielea uscată și iritată în perioada pandemiei

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 14-04-2020

în: Beauty

dr anca cobzariu

Dr. Anca Cobzariu, medic specialist dermatolog la Clinica AClinique, ne oferă remedii pentru pielea uscată și iritată în perioada pandemiei.

Astfel, în perioada aceasta de pandemie, în care igiena este esențială pentru menținerea sănătății noastre, nu trebuie să uităm faptul că utilizarea frecventă a produselor de curățare și dezinfecție ne deshidratează și agresează pielea.

Indiferent de vârstă, ne putem confrunta cu problema deshidratării pielii. Ce se întâmplă dacă nu tratăm pielea uscată? De la simple descuamări, se poate ajunge la iritații și eczeme, inclusiv la infecții bacteriene.

Iată câteva remedii pentru a evita pielea uscată și a-i reda catifelarea. Pentru a preveni alterarea filmului hidro-lipidic al pielii, Dr. Anca Cobzariu ne explică faptul că este necesar să folosim produse de curățare delicate, bogate în lipide și vitamine: „Recomand, de asemenea, folosirea apei călduțe și limitarea timpului de îmbăiere la 5-10 minute. Ștergerea pielii după duș trebuie să fie făcută în modul cel mai delicat și imediat să se aplice o cremă hidratantă. Îmbrăcămintea poate și ea să fie iritantă pentru piele, așadar este perfect să optăm pentru haine din bumbac 100% sau mătase și să evităm lâna sau materialele sintetice. Mare atenție și la detergenții pe care îi folosiți – cu cât aceștia conțin coloranți și sunt mai parfumați, cu atât sunt șanse mai mari ca pielea să aibă de suferit”.

Pe de altă parte, în cazul expunerii la soare, doamna doctor a mai adăugat: „Dacă vă expuneți la soare, nu uitați să aplicați o cremă cu factor de protecție cu SPF 50+ și să evitați orele prânzului (11-16).

„Mai mult, dacă vă doriți o piele frumoasă, este esențial să consumați suficientă apă și să aveți o nutriție corespunzătoare”, așa cum Dr. Anca Cobzariu recomandă și pe site-ul clinicii sale, www.aclinique.ro. „Toate acestea pentru o piele pe care dorim să o păstrăm sănătoasă, chiar și în aceste condiții neobișnuite de viață”, încheie Asistent Universitar Dr. Anca Cobzariu, cu specializare în Dermatologie Medicală și Estetică.

De asemenea, pentru întrebări și recomandări, o puteți regăsi pe doamna doctor și pe rețelele de socializare: 

Instagram: @dr.anca.cobzariu
Facebook: Clinica AClinique, Asist. Univ. Dr. Anca Cobzariu