Călătorie de 90 de minute între New York și Paris cu un avion supersonic, proiectul unui startup american

Scris de Luxury
Publicat la data de: 01-08-2019

în: News

Competiția pentru reintroducerea zborurilor supersonice devine pe zi ce trece tot mai intensă, iar antreprenorii vin cu propriile soluții pentru a readuce zborurile de mare viteză în zona comercială. Un startup american numit Hermeus vrea să lanseze avioane supersonice care să zboare pe rute comerciale la aproape 16 ani după ultimul zbor al avionului Concorde.

Conceptul antreprenorilor americani include un avion care va fi capabil să atingă o viteză de Mach 5, adică aproape 4.000 de mile pe oră. Dacă acest avion devine realitate, ar fi de două ori mai rapid decât un Concorde. Astfel, un zbor între New York și Paris ar dura o oră și jumătate în loc de șapte ore.

Startup-ul a obținut deja finanțare de la mai multe fonduri de investiții. „Hermeus dezvoltă un avion care nu numai că îmbunătățește experiența de călătorie prin intermediul unor timpi reduși de zbor, dar are și potențialul de a avea un impact major asupra societății și economiei”, a declarat Vinod Khosla, fondator al Khosla Ventures.

Cofondatorul Hermeus, AJ Piplica, spune că startup-ul are ca scop revoluționarea infrastructurii de transport globale prin creșterea vitezei de călătorie.

Între timp, un alt startup american lucrează la un avion supersonic capabil să atingă o viteză de Mach 2,2.