Acest vin a fost pe stația spațială internațională timp de 14 luni și acum se vinde cu 1 milion de dolari

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 06-05-2021

în: News

Dacă lumea ta se învârte în jurul vinului, atunci ce zici de șansa de a pune mâna pe un vin care se învârte în jurul lumii? Colecționarilor li se va oferi șansa de a obține „vin spațial” Petrus 2000 după ce Christie’s a anunțat că va oferi o sticlă prin vânzare privată. Un toast celest merită și propriul său barware special. Petrus 2000 Space Wine vine cu propriul set de pahare, o sticlă de Petrus 2000 „terestră” și un tirbușon „fabricat dintr-un meteorit” și un decantor.

foto via @luxurylaunches.com

Vinul vine înglobat într-o valiză special realizată de Les Ateliers Victor la Paris după ce producătorii săi au muncit mai mult de 900 de ore de muncă. Această creație spectaculoasă include, de asemenea, un „seif secret ascuns în spatele unui sistem solar inspirat de Jules Verne”, potrivit CEO-ului Les Ateliers Victor, Benoît Miniou.

foto via @luxurylaunches.com

Douăsprezece sticle de Petrus 2000 au petrecut 440 de zile în spațiu după ce au fost aruncate pe orbită și apoi au fost depozitate la Stația Spațială Internațională timp de 14 luni.  Vinul spațial Petrus 2000 se va vinde cu aproape 1 milion de dolari, iar Christie’s a spus că încasările din vânzarea sa vor fi destinate finanțării viitoarelor misiuni spațiale. Nicolas Gaume, cofondator și CEO al Space Cargo Unlimited, a declarat: „Venitul din vânzare ne va permite să continuăm Mission WISE, șase experimente în spațiu pentru a ajuta la inventarea agriculturii și alimentelor de care avem nevoie pentru mâine pe Pământ.”

foto via @luxurylaunches.com

Sursa: Not in a cellar or on a ocean bed, but this wine has been aged on the International space station for 14 months and now Christie’s is selling the bottle for $1 million