Cererea pentru lux imobiliar se îmbunătățește în SUA

Scris de Luxury
Publicat la data de: 07-02-2020

în: News

lux

Piața imobiliară de lux din Statele Unite ale Americii a înregistrat rezultate în creștere anul trecut, în condițiile în care prețurile proprietăților au crescut.

Vânzările de case cu prețuri de 1,5 milioane de dolari și peste au crescut cu 11,2% în cel de-al patrulea trimestru în comparație cu perioada similiară din 2018, potrivit unui raport Redfin.

„Cererea pentru lux se îmbunătățește”, a spus Daryl Fairweather, economistul șef Redfin. ”Acest lucru reiese în principal din creșterea vânzărilor în acest moment, însă este înregistrată o presiune ascendentă și pe prețuri.”

Prețul mediu pentru vânzarea unei locuințe de lux, reprezentate de top 5% din total vânzări, a crescut cu 1,6% în cel de-al patrulea trimestru din 2019 comparabil cu trimestrul similar din 2018.

Florida a înregistat cele mai notabile creșteri de prețuri pe nișa locuințelor de lux. Locuințele luxoase scoase la vânzare au fost vândute la un preț mediu de 20,6% până la 1,3 milioane de dolari.

Economistul a mai spus că în 2020 sunt semne bune pentru piață, după ce în 2019 industria a încheiat anul mai bine decât arătau rezultatele la începutul anului.

Energy Expo 10-13 octombrie