Jane Birkin, femeia care a inspirat geanta Hermes, s-a stins din viață

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 17-07-2023

în: News

Jane Birkin

Jane Birkin, cântăreața, actrița și fashion icon-ul apreciat pentru stilul său sprinten al anilor ’60, a murit duminică, 16 iulie, la vârsta de 76 de ani. Vestea vine după ce Birkin a fost nevoită să anuleze câteva concerte în luna mai din cauza unor probleme de sănătate și la mai puțin de doi ani după ce Birkin a suferit un accident vascular cerebral minor.

De-a lungul carierei sale, Jane Birkin a lansat peste 20 de albume și a apărut în 65 de filme, printre care La Piscine (1969) și Death on the Nile (1978), Birkin. Vedeta, care a trăit cea mai mare parte a vieții sale în Franța, a primit Ordinul Național al Meritului în 2004 și 2015. Primul ei album solo, Di Doo Dah, a fost lansat în 1973, iar în 2017, la vârsta de 71 de ani, a apărut Birkin/Gainsbourg: Le Symphonique-Gainsbourg songs set to Nobuyuki Nakajima’s orchestra.

Jane Birkin

În același timp, Birkin a fost considerată o emblemă incontestabilă în materie de stil, fiind cunoscută pentru aspectul său chic și pentru geanta sa caracteristică, tip coș împletit, pe care o purta aproape peste tot. Vedeta a inspirat chiar și celebra geantă Hermès Birkin.