Prada celebrează cea de-a 110-a aniversare cu expoziția Pradasphere II

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 26-10-2023

în: FashionNews

Pradasphere II

Prada a ales Shanghai pentru a găzdui Pradasphere II, o expoziție publică captivantă, care promite să îi conducă pe vizitatori într-o călătorie hipnotizantă prin istoria remarcabilă a brandului. Această expoziție, care își va deschide porțile pe 7 decembrie, curatoriată de directorii co-creativi Miuccia Prada și Raf Simons, promite să fie atât bogată în informații, cât și deosebit de personală.

Pradasphere II va cuprinde peste 500 de artefacte, care acoperă atât domeniul fizic, cât și cel digital, provenind din arhiva de modă extinsă a Prada și din colaborările sale de zeci de ani cu arta, arhitectura, cultura și sportul. Această experiență imersivă se bazează pe succesul răsunător al ediției inaugurale Pradasphere din 2014 și continuă să exploreze impactul profund al abordării vizionare a Prada asupra domeniilor luxului, frumuseții și modei ca formă de exprimare intelectuală.

Această expoziție unică oferă vizitatorilor o explorare profundă și diversă a Prada, realizată prin acumulare, observare meticuloasă și un simț deosebit de ospitalitate. Fiecare element din cadrul expoziției aprofundează temele și ideile de bază care au definit Prada de-a lungul anilor. Unele prezintă arta meșteșugului și măiestria artizanală, în timp ce altele dezvăluie contradicțiile estetice inerente care au devenit sinonime cu brandul. În plus, expoziția oferă o perspectivă asupra căutării continue a Miucciei Prada și a lui Raf Simons de a provoca și redefini noțiunile tradiționale de lux.

Pradasphere II reprezintă o perspectivă nouă și captivantă asupra remarcabilei călătorii de 110 ani a Prada, oferind un acces direct și fără precedent la trecutul, prezentul și viitorul brandului. Este o oportunitate pentru pasionații de modă și admiratorii inovației de a se cufunda în lumea Prada, urmărindu-i evoluția de la începuturile sale în 1913 până la statutul său actual de emblemă în industria modei. Shanghai devine fundalul perfect pentru această explorare, prezentând angajamentul permanent al Prada de a împinge limitele și de a stabili noi standarde în lumea modei și a designului.

Pradasphere va fi deschisă publicului între 7 decembrie 2023 și 21 ianuarie 2024.