Cei mai valoroși jucători de la Cupa Mondială Rusia 2018

Scris de Luxury
Publicat la data de: 24-07-2018

în: Vip

Unde este spectacol sunt și bani, așa că e clar pentru toată lumea cum Neymar este cel mai scump jucător de la World Cup 2018. Pentru cei nefamiliarizați cu industria balonului rotund și lovit cu piciorul, vara trecută, clubul Paris Saint-Germain a plătit nu mai puțin de 222 de milioane de euro pentru transferul acestui fotbalist de la FC Barcelona. De-a lungul carierei sale, cluburile au plătit un total de 310 milioane de euro pentru a semna cu controversatul jucător brazilian.

Pe poziția secundă se află cel mai tânăr jucător din top, care are doar 19 ani: francezul Kylian Mbappé, cu 180 de milioane de euro, pe care tot PSG le-a plătit către Monaco. Cu un sprint mai bun decât al campionului mondial la 100 de metri plat, Usain Bolt, Mbappé face toți banii.

Pe a treia poziție regăsim tot un jucător legitimat la PSG – Ángel Di María. Argentinianul s-a mutat pentru 63 de milioane de euro de la Manchester United la clubul parizian, după ce mai înainte plecase de la Real Madrid pentru 75 de milioane de euro.

Colegul din naționala Argentinei al lui Ángel se află pe următorul loc: Gonzalo Higuaín, care a fost transferat de la Napoli la Juventus Torino pentru 90 de milioane de euro.

Marșul triumfal al sud-americanilor continuă cu James Rodríguez, care la 26 de ani a realizat o sumă totală de 140 de milioane de euro. Are însă viitorul incert la Real Madrid, după ce a fost împrumutat sezonul trecut la Bayern München.

Singurul jucător din Premier League prezent în acest top, legitimat la Manchester United, este belgianul Romelu Lukaku. A venit de la Everton pentru 85 de milioane de euro și are un total al transferurilor în carieră de 138 de milioane de euro.

FC Barcelona ne oferă locul al șaptelea: Philippe Coutinho, un brazilian care a acumulat de-a lungul carierei transferuri în valoare de 136 de milioane de euro. El s-a mutat la Barcelona de la Liverpool, pentru o sumă inițială de 120 de milioane de euro.

Francezul Ousmane Dembélé are 21 de ani și deja cluburile vor să îl transfere din nou de la Barcelona. El a ajuns pe Camp Nou de la Borussia Dortmund, pentru 105 milioane de dolari, la vremea respectivă fiind al doilea cel mai scump jucător din lume.

Luis Suárez din Uruguay a totalizat 116 milioane de euro din transferuri, asemeni spaniolului Álvaro Morata, numai că acesta din urmă nu a fost selecționat în echipa națională a reprezentativei Spaniei, fapt ce îi dă câștig de cauză uruguayanului.

Vă întrebați, poate, unde este Cristiano Ronaldo? Ei bine, încă pe ultimul loc, cu un total al transferurilor ce atinge 113 milioane de euro. Portughezul a venit la Real Madrid de la Manchester United pentru 94 de milioane de euro, în 2009. La 33 de ani, starul poate însă realiza cea mai mare mișcare din carieră – știri de ultimă oră vorbesc despre un posibil transfer la Juventus Torino, sumele vehiculate putând să îl aducă iar pe prima poziție a clasamentului celor mai valoroși fotbaliști de pe planetă.