Paradisul redefinit: Vilele Finolhu – primul resort de lux din lume alimentat cu energie solară.

Scris de Luxury
Publicat la data de: 24-06-2016

în: Travel

 Deși aspirația către lux pare a avea origine pur hedonistică, reprezentând căutarea confortului, a exclusivismului și a statutului social, fiind în contrast cu interesele naturii, una din încântătoarele insule private din Maldive ne demonstrează contrariul. Vilele Finolhu, un complex hotelier de 5 stele marca Club Med reprezintă cea mai nouă și deosebită destinație de vacanță, alimentată integral prin energie solară.

 Finolhu Villas (8)

 Peisaj spectacular învăluit într-o liniște prețioasă, design chic înconjurat de o natură splendidă, modernitate și lux extraordinar devenit eco-friendly. Pe insula privată și protejată din Oceanul Indian, Gasgfinolhu, noul resort din Maldive, Finolhu Villas, reprezintă un melanj încântător între practic și estetic. Înconjurat de ape cristaline și de o plajă uimitor de albă presărată cu palmieri, Finolhu Villas este un paradis eco-chic dedicat exclusiv cuplurilor.

 Primul proiect de lux alimentat 100% prin energie solară, Finolhu Villas reprezintă un model pentru viitorele hoteluri responsabile social. Situat pe insula privată Gasfinolhu, complexul hotelier include 52 de vile de lux, proiectate pentru un consum energetic minimizat și situate astfel încât să beneficieze de toate avantajele oferite de natură, de la peisajul spectacular, la o ventilație optimizată și un mod de conservare a temperaturii ideale pe tot parcursul zilei. 22 dintre vile sunt situate pe plaja privată, pe când restul de 30 sunt înlănțuite strategic de-a lungul unei pasarele ce se desfășoară deasupra Oceanului Indian. Resortul de 5 stele este all-inclusive, dedicat exclusiv adulților și poate găzui până la 100 de oaspeți în orice zi a anului.

Finolhu Villas (6)

 Republica Maldive reprezintă unul dintre cele mai sigure și liniștite locuri de vacanță din lume. În același timp, nivelul foarte scăzut de altitudine reprezintă un aspect vulnerabil în fața riscului ridicării nivelului mării din cauza poluării. În consecință, decizia Club Med de a investi într-un sistem ecologic de alimentare este una extraordinar de bine calculată, ce va avea consecințe pozitive evidente și de lungă durată. Situat pe insula cu o suprafață de aproximativ 5.2 hectare, complexul hotelier cuprinde 11 400 de metri pătrați de spații interioare pentru care au fost necesari 6 200 de metri pătrați de panouri solare, alături de bateria ce poate înmagazina pana la un mega watt de energie într-o zi senină, cu soare. Complexul dispune de asemenea de un sistem de gestionare a deșeurilor și de un rezervor de desalinizare pentru alimentarea cu apă, ceea ce face resortul complet independent în materie de energie în mediul său natural, pitoresc. Proiectul a fost demarat în luna februarie a anului 2015 și finalizat anul acesta, împreună cu arhitecții din New York de la Yuji Yamazaki Architecture PLLC, firma locală Design 2000 și inginerii italieni de la T&D Water Technologies, fiind finalizat anul acesta. Pentru a conserva farmecul natural al locului, parcul tehnologic a fost integrat în designul arhitectural al complexului hotelier. Astfel, Finolhu Villas reprezintă echilibrul perfect între modernitatea luxului și spelndoarea peisajului exotic, un adevărat paradis exclusiv eco-chic.

Finolhu Villas (4)

 Situat la 40 de minute cu barca de Maldives International Airport într-un amalgam de ape de un albastru cobalt intens si turcoaz strălucitor, ansamblul hotelier dispune, de asemenea, de o piscină și o plajă privată ce oferă vedere panoramică pentru a observa răsăritul și apusul spectacular al soarelui. Există, de asemenea, un restaurant gourmet central, un magnific bar pe marginea piscinei, precum și un centru spa și sală de gimnastică. Fie că se află pe plajă sau plutește deasupra apei, fiecare vilă dispune de propriul majordom, de terasă și piscină privată, pat matrimonial și baie pe jumătate situată în natură, într-o combinație încântătoare de eleganță, natură și design modern. Pentru cei care își doresc să exploreze împrejurimile, în doar 5 minute se poate ajunge cu barca la resortul vecin oferit tot de Club Med, Kani, la care oaspeții pot degusta un meniu variat.

 Esența naturii este fructificată în luxul absolut. De aceea, Finolhu Villas oferă frumusețe, natură, eleganță, lux, intimitate, subtilitate și amintiri ce durează o viață. Decorat într-o paletă de culori ce include albastrul oceanului, verde și portocaliu, ansamblul hotelier se integrează perfect și armonios cu peisajul înconjurăor. De asemenea, vilele dispun de toate facilitățile necesare unei vacanțe ideale fără disconfort – de la aer condiționat, WIFI, DVD / blue ray player, televizor LCD în dormitor și în sufragerie, sistem de sonorizare Bose, telefon, mini bar, esspresor, la cafea și toate celelalte de care avem nevoie atunci când nu vrem să avem nicio grijă.  Înțelegem astfel că eco-friendly nu înseamnă deloc un compromis în privința facilităților sau a comfortului. Mai mult, cum resortul funcționează în regim all-inclusive, puteți savura gratuit un pahar de șampanie pe marginea piscinei la lăsarea serii. Piscina central-infinity este locul ideal pentru a petrece o zi liniștită, pe ritmuri de muzică bună, cu un personal deosebit de prietenos în serviciul dumneavoastră și băuturi gratis la discreție. Din acest colț de paradis, imaginea apusului este un spectacol ce îți taie răsuflarea.

Finolhu Villas (7)

 Experiența culinară este de asemenea una de excepție. Restaurantul resortului se numește Motu și este amplasat în mod ideal deasupra unei lagune circulate de rechini, incluzând un bar cu podea de sticlă ce oferă o vedere incredibilă si o senzație extraordinară de adrenalină si inedit. La prânz, bucătarul chef pregătește captura zilei chiar în fața dumneavoastră, preparând ceea ce este probabil cel mai proaspăt sushi pe care l-ați mâncat vreodată. Seara, se face trecerea la meniul à la carte de 4 feluri, care se schimbă zilnic dar care reușește să cuprindă un un mix echilibrat de bucătărie asiatică și europeană, rezultând în combinații absolut delicioase.

 Dincolo de facilitățile impresionante ale ansamblului hotelier, de restaurantul de lux, barul și piscina cu vedere panoramică, Finolhu Villas oferă și posibilitatea derulării unor sporturi de apă și activități variate precum snorkeling, scufundări și caiac, toate oferind o experiență de neegalat. Toate resorturile de lux din Maldive dispun de instructori calificați și de echipament ce poate fi închiriat, deci nu trebuie să vă faceți nicio grijă – dacă nu ați mai practicat niciodată, vor fi încântați să vă ofere lecții private.

Finolhu Villas (5)

 Când puteți vizita incredibilul resort Finolhu Villas? Această regiune este caldă pe tot parcursul anului și ansamblul hotelier este permanent deschis, însă sezonul de vârf este cuprins între lunile decembrie și aprilie când temperaturile sunt cuprinse între 26°C și 30°C. Din mai până în noiembrie este sezonul ploios, iar dacă sunteți împătimiți ai surf-ului, atunci perioada ideală de vacanță pentru dumneavoastră este din martie până în octombrie.

 Vacanța de vis vă așteaptă în Madive. Pentru o escapadă într-un colț de paradis, unde luxul și natura sunt puse în valoare la cele mai înalte standarde, unde vă puteți regăsi suflul interior și esența spiritului, inspirați de frumusețea incredibilă a peisajelor și de perfecțiunea designului arhitectural, rezervați-vă un sejur în ansablul hotelier de 5 stele Finolhu Villas. Într-o frenezie de frumusețe, senzații deosebite si experiențe memorabile, simțurile dumneavoastră vor fi răsfățate și amintirile vă vor purta înapoi mult timp după.

www.clubmed.com

Galerie Foto