Banwa Private Island, cel mai scump resort din lume

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 01-07-2019

în: Travel

Dacă vă doriți intimitate, lux și servicii la cele mai înalte standarde, Banwa Private Island Resort, din Filipine, este alegerea ideală. La superba stațiune, considerată drept cel mai scump resort din lume, se poate ajunge după un zbor de două ore din Manila.

Situată în arhipelagul Palawan, stațiunea oferă oaspeților aproximativ 60.000 de metri pătrați de teren privat și servicii ireproșabile. Proprietatea poate găzdui până la 50 de persoane, în cele șase vile de pe plajă, care vin „la pachet” cu terase private cu jacuzzi și o piscină de tip infinity, dar și în suitele amplasate în grădinile luxuriante ale complexului. Pe lângă acestea, fiecare cameră este decorată și personalizată de către Manosa & Co., în colaborare cu MAP HK și Aquos Group, fiind prevăzută cu ferestre din podea până în tavan, ce oferă o priveliște încântătoare asupra mării în nuanțe de smarald.

Punctul forte al insulei îl reprezintă, fără îndoială, gastronomia, restaurantele cu bucătari premiați internațional răsfățându-și clienții cu preparate gătite cu ingrediente provenite din ferma ecologică proprie. De asemenea, peștele este pescuit din Marea Sulu, iar mierea este produsă tot pe insulă. Bucătarii sunt mereu la dispoziția oaspeților, creând o simfonie de arome, iar dacă doriți să „furați” din trucurile lor, sunteți bineveniți să vă alăturați echipei pentru niște lecții de gătit. Totodată, nutriționiștii de la Banwa oferă turiștilor sfaturi pentru un stil de viață sănătos, cu un regim personalizat, în funcție de nevoile fiecăruia. Puteți beneficia inclusiv de cure de detoxifiere, deviza resortului fiind „mens sana in corpore sano”. Mai mult decât atât, numeroasele experiențe culinare organizate în aer liber, în locații deosebite de pe tot cuprinsul insulei, vă vor încânta cu siguranță. Iar dacă vă doriți un moment cu totul special, nu trebuie să ratați spectacolul de culori al apusului peste arhipelagul Palawan, privit de la Terrace Bar, situat în incinta restaurantului Latitude.

În ceea ce privește activitățile de wellness, complexul este dotat cu un Spa ce oferă diverse tratamente personalizate, o sală de gimnastică, fitness și aerobic, un teren de tenis și unul de golf. De asemenea, există și un juice bar, unde vă puteți mixa după bunul plac shake-uri și sucuri naturale, cu ingrediente mereu proaspete, culese din grădina resortului. Cât despre aventură și adrenalină, dincolo de țărm, sporturile nautice sunt prezente într-o gamă largă și diversificată, de la surf și kayaking până la snorkeling și scuba diving.

Întregul resort poate fi închiriat pentru suma de 100.000 de dolari pe noapte, pentru o ședere minimă de trei-cinci nopți, în funcție de perioada anului. Banwa Private Island Resort este un loc de o frumusețe uluitoare, înconjurat de natură virgină, dar și cu o istorie unică. Secretul moștenirii insulei rezidă chiar în numele său, ce derivă de la cel al vechiului trib autohton Tagbanua, o comunitate indigenă care se trage din omul Tabon, primii oameni care au trăit acolo în urmă cu circa 30.000 de ani. Veți avea astfel ocazia să experimentați tradițiile și obiceiurile străvechi care se îmbină cu viața contemporană. Iar în cele din urmă, puteți face o excursie cu elicopterul până la râul subteran de lângă Puerto Princesa, ce face parte din patrimoniul UNESCO.

Banwa Private Island Resort, acest mic colț de paradis tropical, poate fi propria dumneavoastră oază de liniște, relaxare și destindere pentru câteva zile, unde vă veți contopi cu natura, timpul va sta în loc și vă veți putea crea propriul univers paradiziac.

Energy Expo 10-13 octombrie