Denim Culture by Sportmax – Garden Colours

Scris de Luxury
Publicat la data de: 09-06-2022

în: Fashion

Colecția-capsulă Denim Culture SS22 de la Sportmax reflectă libertatea picturii, fiind realizată în colaborare cu Lauren Luloff. Artista americană își expune desenele abstracte de natură poetică într-un proiect special dedicat lumii denimului.

„Am petrecut mult timp cufundată în natură, observând peisajul și diversele stratificări de culoare. Acest proiect mi-a oferit libertatea de a picta toată frumusețea care mă înconjoară.” 

Renumită pentru picturile sale cu peisaje abstracte, Lauren Luloff este cea mai recentă protagonistă a Denim Culture, proiectul special Sportmax dedicat lumii denimului. Ajunsă la cea de-a șaptea ediție, ideea din spatele capsulei care continuă să se dezvolte este de a crea ansambluri care provoacă imaginația.

Artista americană a captivat publicul mondial prin peisajele realizate la scară largă pe pânză și mătase, prezentate în cadrul unor expoziții de marcă găzduite de instituții prestigioase precum Muzeul Queens din New York, Galeria Marlborough și The Hole. Pentru incursiunea ei în universul modei, Lauren Luloff a ales să creeze o serie de picturi pe pânză concepute special pentru colecția Sportmax Denim Culture și inspirate de propriul ei refugiu bucolic. Oaza de natură care înconjoară studioul ei din Lubec, Maine, este interpretată prin tușe intense de culoare. Păstrând un dialog constant cu echipa Sportmax, munca artistei a însuflețit diverse modele esențiale, ușor de integrat și asortat cu orice garderobă. 

Nuanța poetică a naturii este defalcată și reconstruită sub forma unui top arhitectural cu proporții moi, a unor tricouri care alternează între stiluri, cu mâneci largi de kimono și volume supradimensionate. Totodată, colecția cuprinde un model de hanorac, rochii fără mânecă prinse la spate cu șnururi, la fel ca o bustieră și, desigur, pantaloni cu cinci buzunare, cu o lungime extremă. Există, de asemenea, o rețea nedefinită de dungi și fâșii plasate asimetric pe diverse articole de îmbrăcăminte, cum ar fi fusta creion cu o lungime până sub genunchi. 

„Îmi place să-mi imaginez oameni mergând pe stradă, îmbrăcați în aceste ținute din colecția Sportmax Denim Culture. Este ca și cum aș încorpora propriile mele peisaje în viața orașului”, reflectează Luloff.

www.ro.maxmara.com

Galerie Foto