Bugatti scoate Chiron-ul la apă

Scris de Luxury
Publicat la data de: 26-06-2017

în: Aviație

Bugatti Niniette 66 este un iaht sportiv de lux, rezultat din colaborarea dintre Bugatti şi designerul de iahturi Palmer Johnson, colaborare începută încă din 2015, când posibili cumpărători şi-au arătat interesul faţă de designul iahtului, solicitând însă o asemănare mai mare cu maşina Chiron.

Luând în considerare dorinţele acestora, Bugatti şi Johnson au reuşit să creeze un model de super-iaht, varianta nautică a super-maşinii Chiron.

Bugatti Niniette 66 este construit din fibră de carbon, are o lungime de 66 picioare – de unde-i vine și numele –, adică peste 20 de metri şi poate atinge o viteză de 81,49 km/h. Cu un design aerodinamic, modelul prezintă superba combinaţie de culori specifică mărcii, alb cu albastru, iar materialele pe care le folosește cu precădere sunt fibra de carbon, lemnul, marmura și pielea, cu ţesături fine întâlnite la interior.

Puntea deschisă spaţioasă se remarcă prin decorul oferit de scaunele din piele și lemnul Morta, un tip de lemn ce se păstrează în condiţii speciale sute sau chiar mii de ani.

Un bar, un jacuzzi și un loc amenajat special pentru șemineu deschis transformă puntea într-un loc extrem de confortabil, dedesubt aflându-se, în locul tradiţionalelor cabine, un salon spaţios. Piesele de mobilier din interior constau într-o canapea high-tech, un televizor cu ecran plat, un pat imens şi o altă canapea destinată mai multor persoane. Pereții iahtului sunt capitonați cu diferite motive decorative, precum cel în formă de potcoavă. În același timp, acoperişul retractabil și o fereastră mică ce permite accesul spre minunatele peisaje maritime sporesc frumuseţea priveliștii din interior către exterior.

Deşi Bugatti nu a dezvăluit preţul superbului Niniette 66, care va fi propus cumpărătorilor în 2018 într-o ediţie limitată la 66 de exemplare, este de aşteptat ca această bijuterie nautică să coste câteva milioane de euro.

Energy Expo 10-13 octombrie