Decor de poveste, într-un apartament de 80 mp din București

Scris de Luxury
Publicat la data de: 22-11-2016

în: News

Intr-un apartament de 3 camere din nordul Bucureștiului, designerul Georgiana Ursache de la UGinteriors a reușit să creeze un decor în stil clasic, care pare desprins dintr-o carte de povești.

design-apartament-3-1

Beneficiarii și-au dorit o amenajare în stil clasic, personalizată la nevoile și stilul lor de viață. S-a urmărit crearea unei atmosfere de hotel francez în stil fîn de siècle, care să ofere însă tot confortul modern.

Amenajarea de interior a durat două luni, perioadă în care designerul de interior a selectat mobilierul, accesoriile, decorațiunile și soluțiile potrivite cu tema de amenajare aleasă. S-a optat pentru produse premium, în stil neobaroc, opulența lemnului masiv și a formelor clasice fiind temperată prin nuanțele de alb și accesoriile discrete. Paleta cromatică aleasă pentru această amenajare de lux este caldă, primitoare, cu nuanțe de roz pastelat, piersică, auriu, regăsite în covoare, tapet, tapițerie, perdele și draperii din materiale cu texturi fluide și plăcute la atingere.

Zona de living și dining are o suprafață amplă de aproape 30 mp și integrează elemente în stil clasic: mobilier din lemn masiv cu vitrină de expunere, decorat cu inserții aurii, un șemineu decorativ, o masă extensibilă pentru 6 persoane, un corp de bibliotecă în stil clasic. Zona de relaxare include o canapea și un divan, cu textură catifelată și forme rotunjite, marcate prin candelabrele aurii suspendate în dreptul lor.

design-apartament-2

Mobilierul de bucătărie este realizat în același stil clasic reinterpretat, fiind compartimentat pentru a răspunde nevoilor beneficiarilor, fără a renunța însă la alura sofisticată ce dă tonul întregii amenajări. Bucătăria beneficiază de lumina naturală generoasă, datorită ferestrelor ample ce dau către terasă, fiind astfel puse în valoare detaliile cheie ale amenajării. –au ales electrocasnice cu alură retro, pentru a susține amenajarea în stil clasic.

La mobilierul de bucătărie, se remarcă profilele decorative și celelalte detalii clasice de prelucrare a mobilierului din lemn masiv: cornișe și lezene patinate aurii.

amenajare-dormitor-1

amenajare-dormitor-3amenajare-dormitor-2
Dormitorul matrimonial are o alură regală datorită amplasării unui pat cu baldachin, ce devine elementul central al încăperii. Oglinda antichizata de pe peretele opus tăbliei patului dublează ingenios detaliile din zona de noapte și sporește alura romantică a spațiului. Elementele care imprimă spațiului personalitate și un aspect cochet de budoir sunt mobilierul alb, tapetul rafinat cu motive florale, corpurile de iluminat aurii, tapițeria satinata a tăbliei de pat și draperiile fluide, toate atent coordonate de designerul de interior pentru a nu încărca prea mult spațiul.

Cele două băi mențin nota elegantă a apartamentului, folosind finisaje neutre și piatră naturală de la Delta Studio. Texturile folosite scot în evidență accentele vintage ale încăperii: mânerele mobilierului și ale dușului, bateriile sanitare aurii.

Proiectul semnat UGinteriors reinterpretează fericit caracteristicile stilului clasic de amenajare: detalii elegante, forme armonioase, simetrie, preferința pentru nuanțe și materiale prețioase. Această amenajare de interior de lux transpune personalitatea beneficiarilor săi: calm, eleganță și bun gust.

amenajare-baie-1 amenajare-baie-2   amenajare-dormitor-4

Foto: Andreea Retinschi