Bourbonul Mystic Galactic va fi lansat pe orbită și învechit în spațiul cosmic

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 09-06-2023

în: News

Mystic Galactic

Am auzit de bourbon învechit pe nave sau în vagoane, dar o distilerie artizanală duce lucrurile la un nou nivel lansând un whisky pe orbită pentru maturizare timp de un an în spațiul cosmic. Nimeni nu va putea încerca bourbonul Mystic Galactic timp de cel puțin patru ani, așa că rămâne de văzut dacă va merita prețul de 75.000 de dolari.

Mystic Galactic este distilat la Mystic Farm & Distillery din Durham, NC și este realizat dintr-un piure care conține 55% porumb și 45% grâu (boabele sunt cultivate special pentru distileria din Hillsborough, NC). În prezent, bourbonul se maturizează în butoaie noi de stejar carbonizat de aproximativ 200 de litri, care vor fi fortificate cu cercuri de titan înainte de a fi trimise în spațiu pentru a se asigura că supraviețuiesc călătoriei, așa că whisky-ul va trebui aruncat și apoi îmbuteliat în aceleași butoaie înainte de lansare.

„Dacă butoaiele dansează în timpul reintrării în spațiu nava spațială s-ar răsturna”, a declarat fondatorul Mystic Farm, Jonathan Blitz. Compania de explorare din Berlin va arunca butoaiele în spațiu cu un vehicul numit Nyx și va orbita un an întreg. În cele din urmă, modulul se va detașa și se va arde la reintrare, în timp ce orbiterul va ateriza în ocean cu, sperăm, niște whisky bun la bord.

De asemenea, în acest proiect sunt implicate și NFT-uri. Astfel, la finalul acestui proiect, vor fi disponibile aproximativ 1.000 de sticle, iar compania spune că utilizarea NFT-urilor este într-adevăr singura modalitate de a le urmări și de a se asigura că ajung în mâinile potrivite. Cei care sunt interesați să savureze un bourbon maturizat în spațiul cosmic, se pot înscrie pe site-ul web. Rambursarea este disponibilă în cazul în care proiectul va eșua.