Cinci cineaste au fost selectate pentru participarea la Rezidența FemArt 2021

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 24-08-2021

în: News

Rezidența FemArt 2021

Cinci cineaste aflate la început de carieră vor participa la proiectul cultural Rezidența FemArt 2021 și vor beneficia de o săptămână intensivă de training și mentorat, organizată de către Asociația Română a Femeilor în Cinema (ARFC) la București.

Proiectele filmelor de lung metraj ale cineastelor Carina-Gabriela Dașoveanu, Corina Andrian, Brijitta Kanyaro, Monica Elena Pascu și Anelise Salan au fost selectate în urma participării la Apelul – Concurs de proiecte, derulat în cadrul programului FemArt în perioada 30 mai – 15 iulie 2021.

Apelul – Concurs de proiecte Rezidența FemArt 2021 s-a adresat tuturor creatoarelor care au scris, realizat sau produs până în prezent cel puțin un film de scurtmetraj și se află în stadiul de dezvoltare cu primul sau al doilea film de lungmetraj. Comisia de selecție a proiectelor câștigătoare a fost formată din Anca Damian, Anamaria Antoci și Ana Drăghici.

Cele cinci participante “și-au încercat deja puterile într-un scurt metraj și mă bucur că putem să le oferim șansa să dezvolte și câte un proiect de lung metraj în contextul Rezidenței FemArt”, a declarat Anca Damian, membru al comitetului de selecție și al board-ului ARFC.

Pe parcursul Rezidenței FemArt, tinerele vor beneficia de o săptămână interactivă de lucru cu specialiști în domeniu pentru dezvoltarea proiectelor propuse și, totodată, de o serie de evenimente conexe – proiecții de film, serii de traininguri personalizate și masterclass-uri – finalizată cu o sesiune de pitching.

La finalul acestei perioade, vor fi acordate trei premii pentru cele cinci aflate în rezidență: o bursă în valoare de 1.750 de euro, o bursă de tip consultanță de scenariu și una de participare la o platformă internațională de coproducție. 

Galerie Foto