Simona Iacob – Despre Creativitate, Feminitate și business

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 26-05-2018

în: Cover

Simona Iacob

Simona Iacob este un tânăr și talentat designer vestimentar, fondatoare a brandului Rig Boutique, care se bucură de un succes răsunător printre cliente şi persoanele publice. Simona şi-a dorit să ofere clientelor posibilitatea de a-şi realiza rochii și din materiale mult mai scumpe decât cele folosite până acum, cu aplicaţii preţioase, designul pornind chiar de la viziunea purtătoarei. De la rochii cu aplicaţii de broderie manuală, perle, până la creații înnobilate cu pietre semipreţioase, Simona le propune doamnelor colecții cu piese unicat, special create pentru ele. Rig Boutique va continua pe aceeaşi linie cu care și-a obişnuit deja cumpărătoarele, pentru că, spune Simona, „cea mai mare satisfacţie este bucuria din ochii femeii care se simte frumoasă în creaţiile mele”. Simona Iacob ne vorbește în cele ce urmează despre cum a luat naștere Rig Boutique, despre cum plănuiește să-și dezvolte afacerea, dar și despre valorile care îi guvernează viața personală și profesională.

Simona Iacob

Ce anume te-a determinat să pornești acest business în domeniul designului vestimentar, având în vedere că ai profesat în trecut în avocatură? A fost pasiune?
Pasiunea pentru design vestimentar cred că există în orice femeie care iubește și apreciază frumosul. A început ca o provocare de a-mi defini un stil personal care să mă reprezinte, a devenit pasiune, apoi s-a transformat în business. Întotdeauna am fost atrasă de partea creativă a lucrurilor, iar avocatura m-a ajutat să privesc business-ul cu mai mult profesionalism.

Care este sursa inspirației tale?
Sursa inspirației mele sunt clientele, dar la început a fost mama mea. Mama mea este femeia pe care o admir enorm și care m-a ghidat în viață. Îmi place să petrec timp în atelier și să cunosc cât de mult pot fiecare femeie care îmi trece pragul. Poveștile, viziunile și preferințele lor sunt o provocare constantă pentru a avea cele mai bune creații.

Simona Iacob

„Creațiile mele au ca nucleu femeia și frumusețea de a fi femeie. Fiecare rochie este o sărbătoare a feminității și mereu caut să pun în evidență frumosul. Îmi doresc ca femeile să se simtă frumoase în creațiile mele, dar, în același timp, să le și reprezinte. Poate că ceea ce mă diferențiază este versatilitatea creațiilor mele. La mine în atelier, celebrăm toate formele și mărimile frumosului feminin.”

Ce dorești să transmiți prin colecțiile tale și prin ce anume consideri că te diferențiezi în peisajul fashion din România? De ce ar trebui femeile să aleagă produsele tale?
Creațiile mele au ca nucleu femeia și frumusețea de a fi femeie. Fiecare rochie este o sărbătoare a feminității și mereu caut să pun în evidență frumosul. Femeile au fost înzestrate cu abilități uimitoare, au această magie de a da naștere unei alte ființe, de aceea ele trebuie să fie mereu puse în evidență și celebrate. Îmi doresc ca femeile să se simtă frumoase în creațiile mele, dar, în același timp, să le și reprezinte. Poate că ceea ce mă diferențiază este versatilitatea creațiilor mele. La mine în atelier, celebrăm toate formele și mărimile frumosului feminin.

Povestește-ne, te rugăm, despre cea mai recentă colecție a ta.
Colecția se numește „Regal” și a fost prezentată la Cluj, alături de Cătălin Botezatu. A fost un omagiu adus etichetei și eleganței ținutelor regale.

Cum plănuiești să dezvolți brandul Rig Boutique by Simona Iacob pe viitor?
Pe viitor îmi doresc să dezvolt business-ul meu și în afara țării, pentru femeile care sunt în căutare de nou și de ținute aparte. Vreau să ajung pe podium cu marii designeri din întreaga lume.

Simona Iacob

Creezi ținute ce emană feminitate, eleganță și rafinament. Ce înseamnă pentru tine feminitatea și cum devii o femeie de succes în ziua de azi?
Feminitatea este o calitate care este pusă într-un con de umbră în ultima vreme. Independența ne face să credem că feminitatea este egală cu fragilitatea, dar eu nu cred asta. Feminitatea, pentru mine, este bucuria de a fi femeie și de a celebra acest lucru prin tot ceea ce faci ca individ, de la stil vestimentar la conduită.

Succesul apare prin muncă și viziune. Să muncești pentru visul tău și să nu scapi din vedere destinația inițială. Drumul către succes nu este unul ușor și de multe ori te abate de la ceea ce ți-ai propus când ai pornit călătoria. Dar, cel mai important, succesul se obține alături de oameni cu aceeași viziune ca a ta.

Simona Iacob

Ce principii și valori esențiale îți guvernează viața personală și profesională?
În viața personală, ca și în cea profesională, merg pe sinceritate, încredere și corectitudine. Este important să fii sincer cu tine, înainte de toate, să ai încredere că vei reuși și, mai ales, să fii corect în drumul tău către succes. Și, bineînțeles, mai presus de toate acestea, am încredere că Dumnezeu are mereu grijă de oamenii cu inima bună și curată.

Creațiile tale denotă bun-gust și calitate. Ce semnifică luxul pentru tine și în ce branduri de lux, din orice domeniu, te regăsești?
Luxul pentru mine înseamnă calitate și confort, ceea ce încerc să le ofer și clientelor cu fiecare creație vestimentară. Preferatul meu rămâne Giorgio Armani, dar apreciez și creațiile marca Chanel și Yves Saint-Laurent.

Interviu realizat de: Ozana Mazilu
Foto: Aurel Șerban
Make-up artist: Ana-Maria Barbu
Hairstylist: Diana Măruș
Studio Foto Film 365