Primul hotel spațial din lume va fi inaugurat în 2025

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 06-05-2022

în: News

hotel spatial

După ce am petrecut săptămâni întregi urmărind emisiuni SF, nu este greu să ne imaginăm cum este să trăiești într-un hotel spațial. Planurile dezvăluite ale companiei spațiale americane Orbital Assembly pentru luxosul Space Hotel vor face de rușine imaginația.

Anunțul făcut de compania Orbital Assembly a scos la iveală două stații spațiale cu locuri de cazare turistice. Stația Pioneer, care poate găzdui 28 de persoane, este programată să fie operațională începând cu 2025, în timp ce stația mai mare Voyager, prezentată în 2021, cu o capacitate de 400 de persoane, este programată să se deschidă în 2027. Două noi proiecte vor duce oameni de afaceri și turiști deopotrivă în spațiu și promit că  va fi o călătorie unică, în care experiența de lux va întâlni priveliștea galaxiei.

hotel spatial

Orbital Assembly Corporation, o companie de construcții spațiale care supraveghează conceptul futurist, are hotelul format din mai multe module conectate prin lifturi care alcătuiesc o roată rotativă ce orbitează Pământul, o construcție asemănătoare cu London Eye. În prezent, există două locuințe spațiale în construcție – Voyager Station și un nou concept Pioneer Station, care ar putea fi operaționale în trei ani.

hotel spatial

Directorul operațional al Orbital Assembly, Alatorre, a declarat pentru CNN Travel: „Scopul a fost întotdeauna acela de a face posibil ca o populație numeroasă să trăiască, să lucreze și să prospere în spațiu”.

De asemenea, site-ul web afirmă că Stația Pioneer va fi prima platformă locuibilă capabilă să furnizeze gravitație artificială, deblocând oportunități fără precedent pentru cercetare, turism și zboruri spațiale de lungă durată.”

hotel spatial

Hotelul spațial va etala și o sală de recreere în care activități precum „săritul, alergarea și practicarea sporturilor în mediul gravitațional de 1/6-a Pământului vor fi binevenite”. În plus, stația Voyager va fi echipată cu „suite de lux care pot fi închiriate pentru o săptămână, o lună sau cumpărate ca și case de vacanță. „Anticipăm că vilele noastre de lux vor avea până la 500 m2. Acestea vor avea facilități de gătit, până la trei băi și locuri de dormit pentru până la 16 persoane”.

hotel spatial

Compania își propune să facă acest hotel spațial să se simtă ca o casă departe de casă. În loc să arate ca un laborator steril, ei își propun să creeze un mediu cald și primitor. Domnul Alatorre a declarat: „Nu va fi ca și cum ai merge la o fabrică sau la o unitate de cercetare. În schimb, ar trebui să se simtă ca un vis SF. Nu există fire peste tot; este un spațiu confortabil în care te simți ca acasă.”

Privind amploarea și capacitatea acestui hotel spațial de lux, deși costisitoare, această călătorie în spațiu nu va fi dedicată doar miliardarilor planetei noastre. Deocamdată, Orbital Assembly nu precizează în mod clar suma care trebuie cheltuită pentru o ședere la oricare dintre stațiile disponibile.