Aventuri de lux cu submarinul personal

Scris de Luxury
Publicat la data de: 02-10-2019

în: News

Seabourn Cruise Line, operatorul de croaziere ultraluxoase, a prezentat primele detalii ale submarinelor pe care le va utiliza pentru două ambarcațiuni destinate expedițiilor.

Seabourn Venture și încă un vas al cărui nume este încă necunoscut vor fi echipate fiecare cu un submarin U-Boat Worx Cruise Sub 7. Astfel, cei aflați la bord vor putea opta pentru călătorii aventuroase în cel mai mare confort și lux.

Submarinele au fost create special pentru operatorul Seabourn și au un sistem de propulsie pe bază de baterii. La bord au loc șase pasageri și un pilot. Adâncimea maximă la care pot ajunge submarinele este de 300 de metri, suficient pentru a putea explora epavele unor vase, recifuri de corali sau diferite specii de pești în habitatul lor natural.

Spațiul alocat pilotului este flancat de două sfere din acril care oferă o priveliște specială pentru pasageri. Scaunele pasagerilor din fiecare sferă sunt montate pe o platformă rotativă pentru obținerea unei priveliști bune din toate unghiurile.

„Lumea subacvatică este considerată deseori a fi ultima frontieră a Pământului, în condițiile în care circa 80% din suprafața de sub apă este necartografiată, neobservată și neexplorată potrivit Administrației Naționale Americane pentru Oceane și Atmosferă”, afirmă Robin West, vicepreședinta operațiunilor de expediție din cadrul Seabourn.

Fiecare dintre cele două submarine va avea tapițerie personalizată din piele, două sisteme de aer condiționat, un sistem stereo cu tehnologia Bluetooth și un echipament de răcire pentru șampanie. Voiajul va fi înregistrat cu ajutorul unei camere subacvatice 4K, iar pe submarin va fi fixat un braț mobil.

Vasul Seabourn Venture va fi lansat la apă în iunie 2021, iar cealaltă ambarcațiune, în mai 2022.