Pictura lui Leonardo da Vinci cu capul unui urs se va vinde la peste 16 milioane de dolari la licitație

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 18-05-2021

în: Art & Design

A pune mâna pe o piesă de-a lui Leonardo da Vinci nu este un lucru ușor. Acest lucru a fost dovedit de cea mai recentă vânzare a „Head of a Bear” – o schiță a artistului care descrie exact asta. Desenul este stabilit să fie scos la licitație pentru o sumă de peste 16 milioane de dolari, conform rapoartelor.

Măsurând puțin sub 3 inci, hârtia pătrată este „unul dintre cele opt desene supraviețuitoare ale lui Leonardo aflate încă în mâini private în afara British Royal Collection și Devonshire Collections de la Chatsworth”, conform casei de licitații Christie’s.

Comentând acest lucru, Stijn Alsteens, șef de departament internațional, Old Masters Group, Christie’s Paris, într-o declarație a spus: „Am toate motivele să cred că vom obține un nou record în iulie pentru „Head of a Bear”, una dintre ultimele capodopere ale lui Leonardo despre care se poate aștepta să vină pe piață. ”

Capodopera a fost deținută anterior de pictorul britanic Thomas Lawrence și, la moartea sa, în 1830, a fost transmisă dealerului său Samuel Woodburn. Aceasta va fi afișată sâmbătă la Christie’s din New York, apoi la Hong Kong mai târziu înainte de a se îndrepta spre Londra în iunie.

„Head of a Bear” va fi vândut la „Vânzare excepțională” a lui Christie pe 8 iulie pentru un preț estimat de 11,14 milioane USD – 16,71 milioane USD.

Sursa: Leonardo da Vinci’s painting of the head of a bear is set to sell for over $16 million at auction

Energy Expo 10-13 octombrie