Louis Vuitton tocmai a lansat geanta sezonului: GO-14

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 28-08-2023

în: Fashion

Louis Vuitton

Louis Vuitton relansează geanta GO-14 cu aceeași intenție pe care a avut-o atunci când a fost lansată pentru prima dată în lume în urmă cu nouă ani: o privire spre viitor.

Geanta care aderă cu siguranță la codurile de design Louis Vuitton, simțindu-se în același timp incredibil de modernă și cool, GO-14 este o creație rafinată care îmbină imaginația vizionară a lui Nicolas Ghesquière, directorul artistic pentru femei al brandului, cu măiestria secretelor istorice de realizare a genților, rezultând o geantă care încorporează moștenirea și inovația Casei. Reintrodus în acest an cu o particularitate distinctivă- modelul elegant de tip „malletage” – GO-14 se lansează într-un nou capitol, reprezentând atât un început, cât și un punct culminant.

Louis Vuitton

Geanta GO-14 își are originile în colecția inaugurală a lui Ghesquière din octombrie 2014. Numele său, GO-14, codifică în mod criptic „Ghesquière October 2014”, marcând ocazia importantă în care a apărut pentru prima dată pe podium ca parte a noii direcții de creație a Louis Vuitton. Pentru revigorarea sa din 2023, GO-14 poartă o distincție unică: introducerea modelului malletage.

Tehnica malletage, care amintește de meticulozitatea artizanală care împodobea odinioară geamantanele istorice ale lui Louis Vuitton, adaugă o notă de istorie și rafinament genții. Caracterizată de un model încrucișat complicat, malletage-ul a fost folosit în mod ingenios pentru a securiza documentele în interiorul geamantanelor în timpul călătoriilor. Fascinația lui Nicolas Ghesquière pentru această inovație atemporală a dus la renașterea ei în colecția sa inaugurală, permițând moștenirii să înflorească din nou: „Există câteva coduri universale care există doar la Louis Vuitton. A fost vorba despre reapropierea și transpunerea lor într-un nou cadru.” De atunci, limbajul de design al modelului malletage a devenit o semnătură emblematică, țesând un fir narativ care leagă trecutul de prezent.

Louis Vuitton

În iterația sa actuală, modelul GO-14 este o întruchipare a opulenței și a farmecului. Confecționată din piele de miel căptușită, suprafața sa este decorată cu un material moale și elastic, subliniat de cusături elegante care accentuează contururile genții și textura plușată a acesteia. GO-14 îmbrățișează o natură versatilă, adaptându-se fără efort la diverse stări de spirit și stiluri. Cu lanțul său suplu de bijuterie care se desfășoară ca un colier prețios, geanta poate fi purtată pe umăr, pe corp sau ținută în mână, oferind un accesoriu atemporal pentru fiecare aspect al vieții unei femei.

Transcendând dincolo de o geantă de mână – așa cum o fac majoritatea noutăților Louis Vuitton – simbolizează dedicarea Louis Vuitton de a-și onora moștenirea și de a modela viitorul cu fundația puternică a trecutului. Tehnica de maletage este un adevărat test pentru artizanii Casei, necesitând mai mult de 20 de pași complicați, inclusiv o abordare impecabilă a procesului de patinare pentru un finisaj satinat sau prăfuit. Perfecționarea gradațiilor subtile de culoare necesită un simț ascuțit al detaliilor. Provocarea constă în procesul minuțios de aplicare a garniturii de tip galon, lungă de 17 metri, pentru a crea modelul rotunjit de maletage care definește fiecare geantă GO-14. Această tehnică depășește complexitatea matlasării tradiționale și evidențiază angajamentul brandului față de inovație și perfecțiune.

Louis Vuitton

Din această toamnă, modelul GO-14 va fi disponibil în patru variații de culoare: alb cu căptușeală neagră, cafeniu închis, navy, sable, negru și negru satinat și roz. În special, o esență futuristă poate fi observată în satin, care este aplicat manual cu un efect de căptușeală pulverizată ce luminează și mai mult curbele și formele genții. Aproape că pare metalic, culorile schimbându-și forma pe măsură ce lumina reflectată asupra sa se ajustează.