Un uriaș conac din Londra s-ar putea vinde cu 261 de milioane de

Scris de Ovidiu Posirca
Publicat la data de: 16-01-2020

în: Art & Design

Mogulul imobiliar chinez Cheung Chung-kiu are în derulare o tranzacție pentru achiziția unui mega conac cu 20 de dormitoare din Londra.

Vânzarea conacului Rutland Gate ar urma să devină cea mai scumpă tranzacție imobiliară din Marea Britanie, potrivit barrons.com.

Clădirea construită în anul 1830, compusă din patru locuințe diferite unite în anul 1980, are aproximativ 45 de camere, câteva lifturi, o piscină, o sală de fitness și spa, dar și o parcare subterană.

Cumpărătorul nu a decis ce va face cu proprietatea de șapte etaje. Ar putea să o utilizeze ca locuință de familie sau ar putea să o convertească într-un proiect rezidențial cu apartamente de lux.

Printre foștii proprietari ai locuinței se numără fostul premier al Libanului și fostul lider al Arabiei Saudite, Sultan bin Abdulaziz Al Saud, care a murit în 2011 la vârsta de 83.

Chung-kiu este fondator și director al companiei imobiliare C C Land Holdings Limited. Compania sa mai deține în Londra și Leandhall Building, proprietate pcare a cumpărat-o cu 1,15 miliarde de lire sterline în anul 2017.

Energy Expo 10-13 octombrie