Mira: „Muzica are puterea de a schimba stări”

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 18-05-2023

în: The Famous

Mira

Frumoasă, tonică și extrem de talentată, Mira a cucerit topurile industriei muzicale din România într-un timp foarte scurt. După ce a crescut cu piesele de muzică populară pe care le cânta mama ei, a descoperit muzica pop, prin care s-a făcut remarcată. Cu o personalitate captivantă, dar și copilăroasă, cântăreața ne-a vorbit despre secretul succesului hiturilor ei, impactul și însemnătatea muzicii, dar și despre proiectele sale de viitor.

Lumea te cunoaște în calitate de cântăreață, dar cum este Mira, femeia? Cum te-ai descrie în câteva cuvinte?

M-aș descrie ca fiind un copil mare acum. Sunt jucăușă și mereu veselă. Totodată, apropiații mă știu ca fiind foarte empatică, dar și iubitoare de tot ce înseamnă natură și animale.

Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru muzică?

Cred că mi-am descoperit pasiunea pentru muzică literalmente pe scările blocului. Îmi plăcea ecoul pe care îl auzeam; mă făcea să îmi imaginez că sunt pe scenă. În plus, primeam și aplauze de la vecini.

Faptul că mama ta este la rândul ei cântăreață te-a influențat în vreun fel?

Faptul că mama mea este cântăreață m-a influențat în totalitate. Practic, de când mă știu am auzit muzică. Mama repeta cu trupa ei acasă, în sufragerie, iar eu cântam piesele pe care le auzeam la ea. Acesta a fost motivul pentru care am început inițial să interpretez muzică populară. Ulterior am descoperit muzica ușoară și pop.

Mira

Majoritatea pieselor tale au ajuns hituri. Ce înseamnă acest lucru pentru tine ca artist?

Acest lucru este confirmarea că ceea ce fac, fac bine și că ar trebui să continui și să muncesc mai mult, fiindcă am descoperit pe parcursul anilor de carieră că greul urmează cu adevărat după succes, iar ca să întreții tot ceea ce ai construit, trebuie să aloci foarte mult timp și resurse de tot felul.

Care sunt cele mai mari provocări pe care le-ai întâmpinat în decursul carierei tale?

Din punctul meu de vedere, provocările vin și mai mult odată cu succesul. Uneori te trezești cu lacune în ceea ce privește următoarea piesă pe care o lansezi, alteori nu știi cum să îți găsești inspirația să mai scrii piese. Însă toate aceste provocări au fost întotdeauna constructive pentru mine și au scos doar ce a fost mai bun din mine.

Care este artistul ce te inspiră și cu care ți-ai dori să colaborezi?

Sunt doi artiști cu care mi-aș dori să lucrez în viitor: Rihanna și Beyoncé. Ambele sunt pentru mine, în egală măsură, o inspirație. Mă bucur din inimă că apuc să trăiesc vremurile acestea împreună cu ele și că le-am putut vedea și live.

Ești una dintre cântărețele cu cei mai mulți urmăritori pe rețelele sociale. A venit acest lucru cu o responsabilitate suplimentară?

În primul rând, vreau să zic că am momente în care nu realizez că am reușit să strâng o comunitate atât de mare de oameni și mă bucur de acest lucru din adâncul sufletului. Și ca să răspund la întrebare, da, este o responsabilitate suplimentară, fiindcă oamenii mă urmăresc cu un scop, și anume să le livrez conținut calitativ constant.

Mira

Se știe că muzica are un impact puternic asupra stării noastre. Crezi că poate schimba lumea?

Consider că muzica deja contribuie la schimbarea lumii. Imaginați-vă doar pentru un moment ce ar însemna viața fără muzică. Cu siguranță, muzica are puterea de a schimba stări și de acolo cine mai știe câte. 

Pe lângă muzică, ce alte pasiuni mai ai?

Nimic care să fie cât de cât aproape de muzică, și atunci nu consider că ar fi pasiune. Nu de alta, dar altfel m-aș împărți între aceste pasiuni. Și cum nu o fac, nu pot să spun decât că am câteva activități pe care îmi place din când în când să le fac, cum ar fi tenisul sau pictura.

Cum îți încarci bateriile atunci când ai timp pentru tine?

Îmi este foarte greu să zic asta, fiindcă la mine nu prea există pauză decât atunci când dorm. De exemplu, în vacanțe muncesc cel mai mult, pentru că petrec foarte mult timp online pentru a împărtăși cu oamenii din comunitatea mea ceea ce fac și locurile pe care le vizitez sau gândindu-mă la ce content să postez. Dar pot spune că mă relaxez atunci când iau o carte bună și mă așez pe canapea să citesc, chiar și pentru 30 de minute.

Mira

Îți amintești un moment recent care te-a făcut să realizezi că ești cu adevărat fericită?

Da, îmi amintesc chiar foarte bine. Eram în Bali și ascultam piesa „It’s a Beautiful Day” – The Kiffness x Rushawn, care m-a făcut instantaneu să plâng de fericire, pentru că am realizat cât de norocoasă și recunoscătoare sunt pentru tot ce am primit. Acolo eram înconjurată de oameni foarte săraci cărora le citeai fericirea pură în ochi.

Te simți o femeie împlinită?

Aș putea spune că da, însă simt că mai am câteva cărămizi de pus la proiectul pe care l-am construit.

Cum ai descrie succesul?

Succesul l-aș descrie cu un singur cuvânt: muncă.

Ai vreun ritual de înfrumusețare?

În afară de mersul regulat la cosmetică pentru curățarea tenului în profunzime, țin cont de regula demachierii zilnice și folosesc întotdeauna câteva creme potrivite pentru tenul meu. În afară de asta, nu pot spune că am un ritual de înfrumusețare. Aștept momentul să devin mai implicată în acest proces.

Ce reprezintă luxul pentru tine?

Pentru mine, luxul înseamnă libertatea de a face ceea ce vrei.

Cu ce ne vei surprinde pe viitor?

Cu piese lansate lunar pentru anul 2023. Tot ce pot spune este că o să lansez muzică pentru toate sufletele.