Topul celor mai bine plătiți muzicieni pe 2019

Scris de Ruxandra Tudor
Publicat la data de: 10-01-2020

în: The Famous

Încă de când acum un deceniu, când Kanye West și Taylor Swift au avut o ciocnire legendară pe scena MTV Video Music Awards, relația lor a rămas una dintre cele mai spectaculoase de pe scena muzicii din toate timpurile. Oscilând între dragoste și ură, Kanye și Taylor Swift au în comun abilitatea de a face mulți, extrem de mulți bani din muzica lor.

Acum, duo-ul dinamic se luptă din nou pentru titlul de artistul cu cea mai bine plătită muzică. Și de această dată, Taylor câștigă primul loc pe lista Forbes a muzicienilor cu cele mai mari câștiguri pe 2019. Este a doua oară în cinci ani. Taylor Swift a încasat în 2019 185 de milioane de dolari, în timp ce Kanye s-a menținut și el în top cu fabuloasa sumă de 150 de milioane de dolari, datorită creșterii vânzărilor la linia sa de pantofi sport Yeezy și a lansării unui album super-popular de gospel.

De la hip-hop la pop și rock, lista din acest an a cuprins diverși artiști. Pe locul 3 se află britanicul Ed Sheeran, care a câștigat o sumă de 110 milioane de dolari, cuplul regal al muzicii, Jay-Z și Beyoncé împarte locul șase cu 81 de milioane de euro fiecare, în timp ce Drake (al 8-lea) și Sean ‘Diddy’ Combs (locul 9) ) au obținut 75 de milioane, respectiv 70 de milioane de dolari. Surprinzător, Rihanna, care tocmai a lansat marca Fenty cu LVMH anul acesta, a ajuns pe locul 11 ​​cu 62 de milioane de dolari. Travis Scott se află pe locul 12 cu 58 milioane dolari, Weekend ocupă locul 29 cu 40 milioane dolari, iar Migos este propulsat pe locul 40 cu un venit de 36 milioane dolari.

Prezența femeilor în topul Forbes al celor mai bine plătiți muzicieni este ceva mai bine reprezentată față de alți ani. Ariana Grande se află pe locul 22 cu 48 de milioane de dolari, Lady Gaga pe locul 32 cu 39,5 milioane de dolari și Celine Dion ajunge pe locul 38 cu 37,5 milioane de dolari.

 

Energy Expo 10-13 octombrie