Radu Ștefan Bănică: „Nu am vreo reținere în a juca anumite tipuri de roluri”

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 06-04-2023

în: The Famous

Radu Ștefan Bănică

Radu Ștefan Bănică, fiul celebrului artist Ștefan Bănică Jr., a moștenit talentul tatălui său și îi calcă pe urme, având deja o carieră promițătoare la numai 21 de ani. Student în ultimul an la Actorie, este implicat în două proiecte actoricești notabile, dar pregătește și surprize muzicale. Deși este captivat de tot ceea ce ține de artă și creație, tânărul actor este pasionat și de antreprenoriat, intrând deja în lumea afacerilor. Având în față un viitor strălucit, Radu Ștefan ne-a povestit despre cum și-a descoperit latura artistică, despre universul actoriei și nu numai.

Ești student în ultimul an la UNATC. Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru actorie?

De mic am știut ce vreau să fac, iar din clasa a VI-a am început cursurile de actorie. Cu siguranță m-am inspirat și de la tatăl meu, așa că nu pot da un răspuns cert.

Radu Ștefan Bănică

Ești un actor tânăr, la început de drum. Există vreun tip de rol pe care nu l-ai juca? Dar unul pe care chiar îți dorești să îl interpretezi?

Momentan nu am vreo reținere în a juca anumite tipuri de roluri. Îmi plac foarte mult filmele de acțiune, deci un personaj precum James Bond sau cel al lui Tom Cruise din filmul „Misiune: Imposibilă” este binevenit.Știu că ești implicat în mai multe proiecte de actorie. Ne poți dezvălui mai multe detalii?

Într-adevăr, în prezent sunt implicat în două proiecte foarte frumoase. Primul este legat de teatru. Mai exact este vorba despre spectacolul ,,O noapte furtunoasă”, unde îl joc pe Spiridon. Cel de-al doilea proiect în care sunt implicat este un musical 100% românesc, care se numește ,,HeartBeat” și este pus în scenă la Opereta Națională. În acest spectacol îl interpretez pe Eric, personajul principal. De-abia aștept să anunț cele ce urmează!

Pe lângă actorie, ești pasionat și de muzică. Îți dorești o carieră și în acest domeniu?

Îmi place foarte mult să cânt și să compun, așa că, da – pot spune că mi-aș dori o carieră și în această industrie. În plus, după părerea mea, actoria și muzica merg mână în mână.

Radu Ștefan Bănică

Faptul că tatăl tău este artist ți-a influențat alegerea de a urma această carieră?

Așa cum am menționat anterior, cu siguranță mi-a dat un insight în lumea artiștilor, ceea ce m-a făcut și mai mult să îmi doresc să devin și eu unul.

Dacă nu ai fi fost actor, ce altă meserie ți-ar fi plăcut să urmezi?

Arhitectură, chef bucătar sau altă meserie în care arta creației este nucleul. Știu că sunt profesii total diferite, dar sunt frumoase.

Te simți liber atunci când joci sau cânți?

Mă simt cel mai bine când sunt pe scenă. Acesta este locul unde mă pot deschide cum nu aș putea să o fac în viața de zi cu zi.

Se spune adesea că artiștii sunt mai emoționali, mai sensibili. Crezi că este adevărat?

Nu aș zice că este adevărat. Cred că depinde foarte mult de om, de structura fiecăruia.

De curând ai deschis o cafenea în București. Ce te-a determinat să pășești pe drumul antreprenoriatului?

Cum alții au ca hobby să cânte la pian sau să meargă la cursuri de actorie, pentru mine antreprenoriatul este un hobby. Cu toate că și în domeniul artistic este o parte de business, în această zonă sunt niște obiective în plus.

Ești foarte tânăr. Simți că ți-ai dat seama cine ești ca persoană? Cum te-ai descrie?

Mai am de conturat, zic eu. Descopăr în fiecare an ceva nou la mine. Ce am învățat până acum este că sunt o persoană foarte optimistă, iar asta știu sigur că nu se va schimba niciodată.

Cum ai descrie succesul?

Succesul este atunci când ești cunoscut datorită muncii tale, datorită ,,produsului” pe care îl oferi. Când lumea te preferă pe tine în locul altora. Din punctul meu de vedere, banii nu înseamnă întotdeauna succes.

Ce hobby-uri ai? Cum te relaxezi în timpul liber?

Iubesc să gătesc, iubesc mașinile, deci deja v-am dezvăluit două iubiri! (Râde – n.red.) Îmi place să am casa plină de prieteni, să povestim, să scap puțin de haosul de zi cu zi.

Ai un model care te inspiră?

Artiștii și actorii din străinătate, în general. În particular, pot spune că îl apreciez pe Timothée Chalamet pentru ce realizează la vârsta lui.

Ce reprezintă luxul pentru tine?

Luxul, pentru mine, reprezintă calitate peste cantitate. Iar aici mă refer atât la planul spiritual, cât și la cel fizic.

Ai vreun motto care te reprezintă sau care ți-a ghidat pașii?

„Nimic nu este întâmplător.”