Louis Vuitton lansează „Culinary Community”, o rețea internațională de chefi

Scris de Cătălina Teodorescu
Publicat la data de: 15-05-2025

în: Lifestyle

LV Saint-Tropez

Louis Vuitton lansează „Culinary Community”, o inițiativă ce presupune o rețea internațională de chefi, mentorați de Arnaud Donckele și Maxime Frédéric, duo-ul din spatele restaurantului sezonier al brandului francez localizat în Saint-Tropez.

Brandul Vuitton a debutat pe nișa de gastronomie în 2020, când a deschis primul restaurant Louis Vuitton în cadrul boutique-ului său flagship din Osaka, Japonia. De atunci și până în prezent, restaurante sau cafenele Louis Vuitton s-au deschis în Tokyo (Japonia), Chengdu (China), Doha (Quatar), Bangkok (Thailanda), Milano (Italia), New York (Statele Unite) și Paris (Franța).

Chefii Maxime Frédéric și Arnaud Donckele
Chefii Maxime Frédéric și Arnaud Donckele

Redeschiderea restaurantului din Saint-Tripez, care se află în incinta White 1921 Hotel, în Place des Lices, marchează numai începutul expansiunii programate de Louis Vuitton în acest an în domeniul culinar. Brandul plănuiește o serie de activări ce includ restaurante, cafenele și takeover-uri de piscine în mai multe locații din lume, printre care Miami și Macau. De asemenea, un bar temporar Louis Vuitton se va deschide în luna iunie în Taormina, Italia.

Chefii Donckele și Frédéric – dintre care primul este specializat pe gastronomie mediteraneană, în timp ce al doilea este un maestru al deserturilor – sunt doi piloni importanți în expansiunea Louis Vuitton pe partea de gastronomie. Cei doi vor mentora tinere talente locale de jur împrejurul lumii, în cadrul inițiativei „Louis Vuitton Culinary Community”.

Arnaud Donckele
Aperitiv realizat de chef Arnaud Donckele pentru restaurantul Louis Vuitton din Saint-Tropez

Din ce în ce mai mulți clienți ai brandurilor de lux caută să experimenteze nu numai sesiuni de shopping, ci experiențe de lifestyle, astfel încât casele de modă se aventurează din ce în ce mai mult pe piața de ospitalitate. În cadrul restaurantului pop-up LV din Saint-Tropez, totul amintește de celebra monogramă a casei, de la detalii atent plasate pe farfurii la veselă, care este de altfel disponibilă pentru achiziționare în cadrul boutique-uloui Louis Vuitton localizat în apropiere.

Maxime Frédéric
Desert realizat de chef Maxime Frédéric pentru restaurantul Louis Vuitton din Saint-Tropez

„Saint-Tropez este locul de naștere al acestei comunități. Ne dorim foarte mult să construim o veritabilă familie”, spune Donckele, referindu-se la proiectul „Louis Vuitton Culinary Community”. Primii membri ai acestui colectiv sunt Leonardo Zambrino, chef-ul care dă direcția creativă a restaurantului Louis Vuitton din Chengdu încă de la inaugurarea sa în 2022, precum și chefii Christophe Bellanca și Mary George de la Le Café Louis Vuitton din New York, deschisă în noiembrie 2024. Noi membri ai colectivului vor fi anunțați curând. De asemenea, grupul include și chefi „înfrățiți” cu brandul Louis Vuitton, precum frații Enrico și Roberto Cerea, care au deschis luna trecută restaurantul DaV by Da Vittorio Louis Vuitton și Le Café Da Vittorio Louis Vuitton în incinta boutique-ului LV de pe Via Montenapoleone din Milano (despre care poți citi mai multe aici).