Master Origin Nicaragua La Cumplida Refinada este cel mai nou sortiment de cafea de la Nespresso

Scris de Luxury
Publicat la data de: 09-07-2021

în: Lifestyle

Master Origin Nicaragua La Cumplida Refinada

Domeniul gastronomiei este un exemplu grăitor în ceea ce privește modul în care, prin atenția la cele mai mici detalii și dedicarea chefilor, ingrediente simple se pot transforma în preparate spectaculoase. În mod similar, sinergia dintre priceperea specialiștilor în cafea de la Nespresso și iscusința fermierilor de cafea din microfermele din Nicaragua a condus la obținerea unui nou sortiment deosebit, Master Origin Nicaragua La Cumplida Refinada, de care iubitorii cafelei Nespresso se pot bucura în confortul propriei case.

Master Origin Nicaragua La Cumplida Refinada este rezultatul pasiunii și curiozității Nespresso pentru a descoperi noi metode de procesare a cafelei, prin intermediul cărora boabele de cafea dezvăluie un profil aromatic surprinzător. Noul sortiment, în ediție limitată, face parte din gama Master Origin, ce conține doar sortimente provenite dintr-o singură țară de origine și oferă tuturor celor pasionați de cafea ocazia de a descoperi gusturi și profiluri aromatice unice și extraordinare. Fiecare sortiment este obținut prin metode de procesare specifice țării de proveniență și reflectă note aromatice distincte, reprezentative pentru diferitele terroir-uri în care boabele de cafea sunt cultivate.

Master Origin Nicaragua La Cumplida Refinada

Modul de procesare și obținere
Datorită condițiilor climatice excepționale, fermele din Nicaragua sunt recunoscute pentru microloturile de cafea cultivate în cantități limitate de fermieri iscusiți. În căutarea ceștii de cafea perfecte, experții Nespresso au experimentat cu metoda de procesare a boabelor de cafea prin fermentație, o metodă ce a crescut în popularitate în ultimii ani. Aceasta permite boabelor de cafea să dezvolte arome surprinzătoare și un profil aromatic distinct. Noul sortiment Nespresso Master Origin Nicaragua La Cumplida Refinada este obținut cu ajutorul acestei metode de procesare și reflectă deopotrivă măiestria fermierilor de cafea și a experților Nespresso, care au reușit să echilibreze timpul și temperatura de fermentație, astfel încât cireșele de cafea să dezvolte un profil aromatic intens, înainte de a fi uscate și a trece în următoarea etapă de procesare.

Boabele de cafea Arabica Marsellesa folosite pentru acest sortiment Nespresso provin dintr-o plantație situată la altitudini mari din munții din zona Matagalpa și sunt culese manual. Recoltarea cireșelor de cafea are loc la maturitate, când gustul dulceag al pulpei este perfect echilibrat. Odată culese, acestea sunt stropite cu drojdie naturală și lăsate la fermentat pentru 72 de ore. Drojdia este eliminată în procesul de înlăturare a pulpei cireșelor de cafea și prin prăjire, însă efectul ei asupra boabelor de cafea determină dezvoltarea unor arome naturale distincte, ce sunt relevate în timpul extracției. 

Master Origin Nicaragua La Cumplida Refinada

Rezultatul din ceașcă este o cafea cu un profil aromatic echilibrat, dar surprinzător, cu note aromatice dulci și fructate, de cireșe confiate și boabe de rodie. Explozia notelor aromatice fructate este resimțită datorită prăjirii în două etape a cafelei, ambele cu o intensitate mai ridicată, însă cu o durată scurtă, ce permite cafelei să dobândească puțină intensitate, în timp ce își păstrează aroma inconfundabilă. 

Pentru a putea savura pe deplin acest sortiment, recomandarea experților Nespresso este să îl extrageți espresso (40 de mililitri) și să vă bucurați de el simplu, fără a adăuga lapte sau zahăr.

Master Origin Nicaragua La Cumplida Refinada

Colaborarea dintre fermierii din regiunea La Cumplida din Nicaragua și Nespresso vine și pe fondul împărtășirii unei viziuni comune în ceea ce privește agricultura regenerativă și susținerea comunităților locale prin practici sustenabile. Ca parte a programului Nespresso AAA Sustainable Qualitytm, dezvoltat în parteneriat cu Rainforest Alliance, 20 de ferme din regiunea La Cumplida asigură cafeaua necesară pentru producerea acestui sortiment în ediție limitată. Colaborarea oferă oamenilor din regiune locuri de muncă și contribuie la bunăstarea comunităților de fermieri, cât și la îmbunătățirea calității cafelei obținute, prin implementarea de practici de agricultură sustenabilă. De asemenea, Nespresso sprijină dezvoltarea fermelor și susține producția de cafea de cea mai înaltă calitate în această regiune prin plantarea a 100.000 de copaci, al căror rol este de a împiedica alunecările de teren și de a oferi umbra necesară dezvoltării plantelor de cafea.

Sortimentul Master Origin La Cumplida Refinada vine ambalat în capsule realizate cu 80% aluminiu reciclat. Toate capsulele de cafea Nespresso pot fi reciclate în magazinele Nespresso din București și Cluj-Napoca sau predate curierului la primirea unei noi comenzi de cafea online.

Mai multe detalii, pe www.nespresso.com